Paza parcurilor din sectorul 3 va fi asigurata de politistii locali, contractul de paza cu firma BGS, considerat pagubos pentru primarie, expirand la sfarsitul lunii aprilie, a declarat, joi, primarul sectorului 3, Robert Negoita, citat de Agerpres. Pentru a veni in ajutorul politistilor locali, Negoita vrea sa monteze, pana la sfarsitul anului, 27 de camere video stradale prin proiectul "Cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii in Sectorul 3". Proiectul este finantat din fonduri europene, valoarea totala fiind de 1.25 milioane lei.

"BGS si-a terminat contractul cu paza parcurilor iar la rectificarea bugetara de luna viitoare bugetul necheltuit, prevazut pentru acest an, va fi transferat catre Politia Locala a sectorului 3 care a fost vitregita in acesti ani. Am cerut propuneri din partea Politiei Locale pentru a demara un plan de paza eficient la nivelul obiectivelor din sectorul 3, dar sistemul de monitorizare video ne va fi de mare folos", a spus Negoita, cu ocazia lansarii proiectului "Cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii in sectorul 3".

Contractul incheiat de Primaria Sectorului 3 cu firma de paza BGS, pentru paza parcurilor, se ridica la 4 milioane lei pe an, din bugetul pe 2011 platindu-se deja un milion de lei. Cele 3 milioane lei ramase vor fi redirectionate catre bugetul Politiei Locale la rectificarea bugetului local, ce se va face la sedinta Consiliului Local de luna viitoare. Contractele cu BGS pentru paza scolilor si creselor sunt inca in vigoare.

Cele 27 de camere video vor fi montate in urmatoarele locatii:

- Strada Prisaca Dornei intersectie cu Aleea Codrii Neamtului;

- Calea Vitan intersectie cu Splaiul Unirii;

- Bd. Energeticienilor;

- Bd. 1 Decembrie 1918 intersectie cu strada Postavarului;

- Faur Poarta 4;

- Strada Fizicienilor intersectie cu strada Danubiu;

- Piata Alba Iulia;

- Calea Vitan la centrul comercial din zona;

- Strada Lucretiu Patrascanu intersectie cu bd. Basarabia;

- Strada Fetesti intersectie cu Gura Ialomitei;

- Bd Th. Pallady intersectie cu str. Jean Sterialdi;

- Bd. Octavian Goga cu str. Nerva Traian;

- Sos. Mihai Bravu cu bd. Decebal;

- Strada Liviu Rebreanu intersectie cu strada Barajul Dunarii;

- Bd. Mihai Bravu intersectie cu Calea Vitan.

"Aceste camere sunt probe in instanta si sunt importante. Ele sunt conectate la un dispecerat care sesizeaza faptele antisociale si politia locala intervine", a mai spus Negoita. In sectorul 3 mai exista montate stradal 30 de camere video.