Autoritatile din Irak au anuntat sambata ca au arestat 12 persoane, suspectate ca sunt insurgenti Al-Qaeda, despre care sustin ca au fost implicate in atacul impotriva unei biserici catolice, in urma cu o luna, transmite AP. 68 de ostatici si politisti au fost ucisi la sfarsitul lunii octombrie in timpul unui raid al fortelor de securitate la o biserica din Bagdad, unde peste 100 de catolici irakieni erau tinuti ostatici de teroristi avand legaturi cu Al-Qaeda.

Ministrul de Interne de la Bagdad, Jawad Bolani, a declarat ca arestarile au avut loc in ultimele zile. Oficialul a spus ca retinerea celor 12 suspecti reprezinta "o reusita" a fortelor de securitate si "o lovitura pentru Al-Qaeda".

Bolani a spus ca, in timpul raidurilor, fortele de ordine au confiscat bani si material exploziv.

Ministrul nu a oferit detalii despre data sau locul in care au avut loc arestarile, insa un responsabil din domeniul serviciilor de informatii a spus ca fortele de securitate au actionat dupa ce au primit "mai multe ponturi". Oficialul, care a dorit sa-si pastreze anonimatul, a afirmat ca a fost prins intregul grup aflat in spatele atacului asupra bisericii, respectiv 17 persoane.

La 31 octombrie, 68 de ostatici si politisti au fost ucisi in timpul unui raid al fortelor de securitate la o biserica din Bagdad, unde peste 100 de catolici irakieni erau tinuti ostatici de teroristi avand legaturi cu Al-Qaeda. Doi preoti, sapte copii si cinci femei si-au pierdut viata, precum si sapte politisti.

"Au intrat in biserica inarmati, purtand uniforme militare. Au venit in sala de rugaciune si l-au ucis pe preot. Am auzit multe focuri de arma si explozii, iar unii oameni au fost raniti de geamurile si usile sparte si de distrugeri," a declarat unul dintre ostaticii salvati.

Atacul a fost revendicat de un grup Al-Qaeda, care a promis ca va continua atacurile impotriva crestinilor din Irak.