Politistul din Targoviste a fost lovit cu o sticla in cap, in data de 4 septembrie 2010, de un membru al unei grupari infractionale. A fost transportat la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, dupa ce a intrat in coma profunda, diagnosticul dat de medici fiind: "Traumatism

cranio-cerebral grav".

In raportul medical din data de 11 noiembrie se prezinta ca starea lui neurologica a cunoscut o evolutie lent favorabila: reactioneaza la stimuli, deschide ochii si urmareste cu privirea, insa, este in stare vegetativa persistenta. Pe intelesul tuturor, tanarul, de doar 24 de ani, este condamnat sa zaca tintuit in pat fara sa poata spune macar ce il doare, condamnat sa suporte zilnic dureroasele interventii medicale, necesare mentinerii sale in viata. Va astepta neputincios cu speranta ca starea fizica nu se va agrava si nu va fi rapus de o infectie dintre cele care in spitalele noastre ucid oameni in putere.

In tot acest timp, agresorul sau va juca table intr-unul din penitenciarele romanesti in care incarceratii detin suprematia, bucurandu-se de respectul celorlalti condamnati si perfectionandu-si abilitatile sociopate pentru ca dupa cativa ani, comunitatea sa se poata bucura de prezenta sa.

Medicii au recomandat parintilor lui Codrut sa treaca la etapa de recuperare medicala intr-un spital specializat din Germania sau Austria, in caz contrar viata tanarului fiind grav amenintata de complicatiile ce apar de regula la pacientii aflati in starea sa. Acolo, cheltuielile cu spitalizarea si recuperarea se vor ridica la 75.000 de euro. Efortul financiar este, insa, unul peste posibilitatile materiale ale familiei lui Codrut Oprea.

Pana acum, s-a strans suma de 25.000 de euro.

Pentru a mai putea spera in salvarea tanarului de numai 24 de ani, facem apel la toti cei care pot sa ajute, sa doneze orice suma de bani in conturile de mai jos:

Cont in EURO: RO 45 BPOS 7150 0513 131 EUR 01

Cont in LEI: RO 13 BPOS 7150 0513 131 RON 01

Cont in LEI : RO 17 BPOS 1600 0513131 RON 01

Conturile sunt deschise pe numele fratelui OPREA NICOLAE ANGEL.

Contact: tel. 0769487822; e-mail: angel.oprea[at]yahoo.com