Legaturile dintre baronii locali ai PSD se cimenteaza prin contracte cu valori ametitoare. Ultimul exemplu este in Teleorman, fieful traditional al lui Liviu Dragnea, actual vicepremier, ministru al Dezvoltarii si presedinte executiv al PSD. In judetul unde Dragnea a fost sef al Consiliului Judetean timp de 12 ani si unde isi mentine intacta influenta, contractul pentru colectarea deseurilor a fost atribuit de Consiliul Judetean unei firme a deputatului PSD Eduard Martin. Valoarea contractului? 158 de milioane de lei. Cine este Eduard Martin? Abonat la contracte cu statul, un fidel al baronilor PSD de Constanta Radu Mazare si Nicusor Constantinescu, fiu al unui ex-baron PSD de pe timpul lui Nastase.

Eduard Martin in campania electoralaFoto: Arhiva personala

In 14 iunie 2013, Consiliul Judetean Telorman a declarat castigatoare pe data de 14 iunie firma Polaris M Holding SRL pentru contractul de colectare si transport a deseurilor municipale solide in judetul Teleorman, servicii de eliminare a deseurilor menajere si a apelor menajere; servicii de igienizare si servicii similare. Valoarea totala a contractului cu TVA este de 158.816.901 de lei. (sursa: site-ul de achizitii publice,e-licitatie.ro, unde cautarea functioneaza extrem de dificil). Firma a fost desemnata castigatoare dupa un lung sir de contestatii, in urma unei decizii definitive si irevocabile a Curtii de Apel Bucuresti.

Firma Polaris M Holding SRL este detinuta de Eduard Martin, potrivit declaratiei sale de interese. Eduard Martin a preluat pachetul de actiuni de la tatal sau, Gheorghe Martin, fost prefect de Constanta in mandatul de premier al lui Adrian Nastase. Polaris M Holding si-a facut un nume tot in Constanta, unde primaria controlata de Radu Mazare i-a acordat in mod repetat serviciile de salubritate.

Firma lui Eduard Martin este castigatoarea contractelor pentru servicii de salubritate in Constanta, Eforie, Arad, Targu Jiu, potrivit presei locale.

De notat ca Eduard Martin este nas al unuia dintre copiii lui Silviu Prigoana - un alt abonat la contracte de salubritate din bani publici. Eduard Martin (39 de ani), s-a afisat in 2008 la Exotic Car Show cu noul sau Lamborghini de 150.000 de euro.

Potrivit presei locale din Teleorman, din cauza costurilor impuse de firma lui Eduard Martin, primarii din judet vor fi nevoiti nevoiti sa creasca taxa de salubrizare de la 30 de lei pe an - cat era pana in prezent la 120 de lei, scrie site-ul localteleorman24.ro. Astfel, familiile din mediul rural vor scoate din buzunar aproximativ 120 de lei pe an pentru taxa pentru preluarea gunoiului de catre Polaris.

Totodata, jurnalistii din presa locala relateaza ca reprezentantii Garzii de Mediu au inceput controlale la primariile de comune pentru a verifica cum si unde se depoziteaza gunoiul . "Deocamdata, doar constata. Dar, in situatia in care am refuza contractul, cu siguranta vor reveni sa aplice amenzi. Si, ce sa fac? Refuz o data, sa zicem, dar, a doua oara, nu mai refuz", a declarat un primar dintr-o comuna teleormaneana pentru presa locala.

Liviu Dragnea, apropiat de PSD Constanta

Liviu Dragnea are cateva legaturi cunoscute de liderii PSD Constanta. In ianuarie 2013, cand Dragnea a devenit ministru al Dezvoltarii, unul dintre secretarii de stat pe care i-a numit imediat a fost constănțeanca Sevil Shhaideh. Ea a lucrat, până la momentul numirii, alaturi de Nicusor Constantinescu, fiind mana dreapta a sefului CJ Constanta in ceea ce priveste gestionarea fondurilor europene. Shhaideh a fost directorul Direcției Generale de Proiecte din cadrul Consiliului Judetean Constanta.

Liviu Dragnea a aparut conjunctural intr-un scandal in centrul caruia se afla Valentin Preda, un alt fidel lui Radu Mazare. Preda, secretar de stat la Ministerul Transporturilor, a fost ridicat de procurorii DNA din fata Ministerului Dezvoltarii, condus chiar de Liviu Dragnea, in februarie 2013. Procurorii DNA il acuza de "complicitate la folosirea, in mod direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la asemenea informatii in legatura cu fapte de coruptie si infractiunea de detinere, in afara indatoririlor de serviciu, a unui document ce constituie secret de stat". La patru luni dupa ce a fost ridicat de procurori si demis din functie, Valentin Preda a participat alaturi de Liviu Dragnea, Nicusor Constantinescu si Radu Mazare la lucrarile Forumului Cooperarii Descentralizate Romano- Franceze desfasurat de la Constanta.

Pe de alta parte, firma Tel Drum - apropiata de Liviu Dragnea - a primit in 2010 un contract de 30 de milioane de lei din partea Consiliului Judetean Constanta pentru reabilitarea unui drum judetean. Reamintim ca Tel Drum a fost o companie in care actionar majoritar a fost CJ Teleorman. Dupa ce Liviu Dragnea a ajuns seful CJ, firma a fost privatizata la un pret considerat sub valoarea reala si a ajuns in proprietatea unui prieten din copilarie al lui Dragnea.