Inovatie in sanatate
Amalia Diaconeasa, biochimist
Foto: Hotnews

​VIDEO INTERVIU Amalia Diaconeasa, cercetător în domeniul îmbătrănirii: ”Primele medicamente pentru prelungirea vieții ar putea să apară curând pe piața. România ar putea să se bucure de un pionierat în domeniu”

de Daniela Mihai HotNews.ro
Sâmbătă, 15 Dec 2018 ARPIM - Inovatie in Sanatate
Îmbătrânirea ar putea fi tratată, în scurt timp, ca orice problemă medicală obișnuită, iar primele tratamente cu efecte reale, care ar prelungi viața umană și animală ar putea să apară în curând pe piață. Romania ar putea sa se bucure de un pionierat in domeniu, cum de mult nu s-a mai intamplat - susține biochimistul Amalia Diaconeasa, cercetător în domeniul îmbătrânirii. ”Prelungirea vieții oamenilor ar salva sistemul de pensii, care este aproape de colaps, dar ar elimina și stresul morții. Din păcate, în acest moment, în România nu se mai poate naște o a doua Ana Aslan, pentru că acum condițiile sunt diferite. Atunci, a fost un moment istoric”.

Marea Britanie: A inceput testarea tratarii schizofreniei cu medicamente folosite pentru scleroza multipla

de N.O. HotNews.ro
Cercetatorii britanici au inceput testarea unui nou tip de tratament pentru schizofrenie, dupa ce ultimele descoperiri ar arata ca aceasta ar fi o boala a sistemului imunitar, relateaza The Guardian. Potrivit sursei citate, oamenii de stiinta vor incerca sa trateze 30 de pacienti folosind medicamente folosite in acest moment in terapia persoanelor cu scleroza multipla.
Dr. Marius Geant, Presedinte Centrul pentru Inovatie in Medicina
Foto: ARPIM

webPR: Suntem pregatiti pentru medicina personalizata?

de Smile Media
Miercuri, 10 Mai 2017 ARPIM - Inovatie in Sanatate
Cand un sfert dintre medicamentele aprobate in SUA, in anul 2016, sunt medicamente personalizate, iar acest procent se pastreaza de 3 ani, stii sigur ca discutam despre un domeniu care apartine timpului prezent, nu viitorului. Medicina personalizata este deja parte din realitatea medicala a momentului si nu trebuie plasata in viitor, cum inca auzim din anumite zone ale sistemelor de sanatate. Este de inteles: acceptarea noutatii nu se poate face de la sine, peste noapte, fara a opune rezistenta.

Dr. Oana Pascu si Dr. Dragos Cretoiu
Foto: ARPIM

webPR: Medicina regenerativa - trecut, prezent si viitor

de Smile Media
Miercuri, 19 Apr 2017 ARPIM - Inovatie in Sanatate
Petre Tutea spunea: "Medicina este arta vindecarii, care teoretic nu are nicio limita". Subiectul articolului este dovada vie a acestei convingeri. Si daca v-am trezit interesul atunci sunteti bineveniti in lumea "Medicinei Regenerative".
Dr. Mihai Bran
Foto: Hotnews

webPR: Telepsihiatria si telepsihologia sau cum arata inovatia in sanatate mintala

de Smile Media
Sanatatea mintala este un domeniu fascinant unde mai multe specialitati cum ar fi psihiatria, psihologia, neurologia isi dau mana pentru a intelege misterele functionarii creierului uman, dar si ale patologiei asociate. In ultima perioada datorita revolutiei tehnologice s-au facut progrese semnificative in imbunatatirea sanatatii mintale a populatiei: de la descoperirea remediilor farmacologice pentru ameliorarea unor boli precum schizofrenia sau depresia,  pana la tehnologii avangardiste ce presupun folosirea realitatii virtuale pentru tratarea fobiilor.
dr. Stefan Busnatu
Foto: ARPIM

webPR: Inovatiile aduse de sanatatea mobila in telecardiologie: recuperarea cardiaca clasica vs telereabilitarea

de Smile Media
Sanatatea mobila (mHealth) reprezinta sectorul din domeniul sanatatii digitale care utilizeaza aplicatii software pentru mobile, sau tablete, in vederea preluarii datelor de la pacienti. Ulterior transmiterea acestora catre medici, faciliteaza monitorizarea in timp real a parametrilor vitali, cat si furnizarea de servicii medicale directe, prin reteaua mobila.

webPR: Ce este sanatatea? Dar boala? Ziua cand se vor rescrie tratatele de medicina

de Smile Media
Miercuri, 13 Apr 2016 ARPIM - Inovatie in Sanatate

Starea de bine fizic, psihic si social - aceasta este definitia starii de sanatate, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii. O formulare veche de 70 de ani, inca din anul 1946, care este pe cat de cuprinzatoare, pe atat de generala. Ne spune totul, dar nu ne spune in mod real nimic despre sanatate si boala, despre limita atat de fina dintre "ma simt bine" si "ma simt rau, ce se intampla, doctore?".
Doctor
Foto: ARPIM

webPR: Medicina participativa: cata putere ii dam pacientului?

de Smile Media
Cu fix 200 de ani in urma, Rene Laennec inventa ceea ce avea sa devina icon-ul profesei de medic: stetoscopul. Forma tubulara initiala a dispozitivului s-a transformat si s-a rafinat in timp, permitand fiecarui medic sa-l poarte in jurul gatului, ca pe o medalie pretioasa si indelung dorita. Dar cum ar fi ca, intr-o zi nu foarte indepartata, nu medicul, ci pacientul sa fie cel care-si va colecta aceste imagini ecografice sau sunete, pe care le va transmite catre un server sau direct catre medicul curant, pentru a fi analizate, fara a fi nevoie de prezenta unui cadru medical?
Medicina de precizie
Foto: ARPIM

webPR: BigData pentru sanatate: pururi tanar, infasurat in pixeli

de Smile Media
Marţi, 17 Nov 2015 ARPIM - Inovatie in Sanatate
Anuntand, in luna ianuarie 2015, lansarea Initiativei pentru Medicina de Precizie, presedintele american Barack Obama a atras atentia asupra unui domeniu nou, aflat la intersectia dintre medicina clinica, cercetarea stiintifica medicala si industria IT&C. Medicina de precizie se diferentiaza fundamental de medicina clasica prin rolul crescut al tehnologiei medicale si non-medicale.
Studii Clinice
Foto: ARPIM

webPR: Cosul si umbrela. Noua generatie de studii clinice cu medicamente

de Smile Media
Din perspectiva clasica, obtinerea medicamentelor se face prin evaluarea acestora in cadrul unor studii clinice care implica mii sau chiar zeci de mii de pacienti, urmariti de-a lungul mai multor ani in cadrul unor programe complexe de cercetare. Din aceasta complexitate au aparut cateva cifre care, de-a lungul vremii, au ridicat semne de mirare si de intrebare privind sustenabilitatea pe termen lung a acestui model: in medie, ciclul de dezvoltare a unui medicament dureaza aproximativ12-15 ani, iar costul total uneori trece de 2 miliarde de euro.
Medicul din mana fiecaruia
Foto: ARPIM
Articol webPR

mHealth: Like, Share, Comment. Medicul din mana fiecaruia

de Smile Media
Miercuri, 17 Iun 2015 ARPIM - Inovatie in Sanatate
Suntem pe Terra, in acest moment, 7.2 miliarde de oameni. Ne separa multe, dar ne leaga, mai mult ca oricand, enorm de multe lucruri, prin cele peste 25 de miliarde de dispozitive conectate la Internet. La nivelul anului 2020, estimarile arata ca populatia totala va ajunge la 7,6 miliarde de oameni, in timp ce numarul de dispozitive conectate va trece de 50 de miliarde. In medie, fiecare persoana va folosi 6-7 dispozitive, fata de 3-4 in acest moment.

webPR: GoogleMap pentru corpul uman si drumul catre medicina genomica

de Smile Media
Miercuri, 6 Mai 2015 ARPIM - Inovatie in Sanatate


Cu 10 ani in urma, nu ne-am fi imaginat ca taximetristul, in loc sa deschida o harta mare cat parbrizul pe care sa caute adresa, nu va face altceva decat sa tasteze numele si numarul strazii pe un ecran, iar apasand "cauta" va avea reprezentarea traseului pana la destinatie, cu estimarea timpului si a costului calatoriei. Aceasta schimbarea a devenit posibila prin lansarea, in luna iunie 2005, a aplicatiei Google Map. De ce n-ar fi posibila o astfel de excursie, cu viza curativa, si in interiorul organismului nostru?

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by