Cercetatorii britanici au inceput testarea unui nou tip de tratament pentru schizofrenie, dupa ce ultimele descoperiri ar arata ca aceasta ar fi o boala a sistemului imunitar, relateazaThe Guardian. Potrivit sursei citate, oamenii de stiinta vor incerca sa trateze 30 de pacienti folosind medicamente folosite in acest moment in terapia persoanelor cu scleroza multipla.

Primul pacient, un barbat de 33 de ani la care simptomatologia schizofreniei a aparut dupa ce s-a mutat la Londra din Camerun acum 10 ani, a inceput tratamentul joi la Spitalul King’s College, marcand astfel startul testarii unei noi abordari a bolii si a modului in care este tratata ea.

In urmatorii doi ani, 30 de pacienti vor primi medicamente folosite pentru tratarea sclerozei multiple.

Testarea abordarii medicale se bazeaza pe munca de peste un deceniu a profesorului de psihiatrie moleculara Oliver Howes de la Institutul londonez pentru stiinte medicale MRC si a unui consultant psihiatric de la Spitalul Maudsley.

“In trecut, am crezut mereu ca mintea si corpul sunt separate, dar nu este asa”, a spus Howes. “Mintea si corpul interactioneaza constant, iar sistemul imunitar nu este diferit. Este timpul sa schimbam modul in care ne gandim la bolile psihiatrice” .