Prefectul judetului Braila, Mihai Manea, a ajuns la concluzia ca ziaristele vin la videoconferinta din fiecare vineri prea dezbracate si a hotarit sa le impuna acestora tinute decente pentru ca, in caz de nerespectare, nu li se va mai permite accesul in Palatul Administrativ. El sustine ca tinerele ziariste vin cu decolteuri mari “si-si arata desuurile”.

Prefectul a ajuns la limita dupa ce, in opinia lui, la vizita presedintelui Ion Iliescu o ziarista, careia nu a vrut sa-i dea numele, a avut decolteul mai adinc decit se cuvine.

Manea a anuntat la finalul videoconferintei de vineri ca vor intra in vigoare noi reguli privind vestimentatia: barbatii vor purta numai costume si cravata, iar femeile vor fi imbracate decent, cu fuste de lungime medie si bluze fara decolteu.

“Nu spune nimeni sa nu facem parada modei, dar nici sa socam. Eu am mai dat afara din Prefectura, in trecut, un ziarist care venise in pantaloni scurti si slapi. Vine acum caldura, asa ca va rog sa nu ajungem in situatii asemanatoare. Aceste institutii sint ale statului si trebuie respectate, trebuie sa avem o tinuta corespunzatoare.

Nu cum s-a intimplat si la vizita presedintelui Ion Iliescu... In Palatul Administrativ nu se mai intra decit in tinuta potrivita. Cei care nu respecta administratia publica isi pot pierde acest statut, daca nu respecta regulile. Sa impunem o conduita normala in aceste institutii publice”, a spus prefectul Mihai Manea.

In afara acestei interdictii, prefectul judetului Braila s-a aratat deranjat de atitudinea invitatilor prezenti la videoconferinta care citesc presa sau vorbesc la telefon in timp ce primul-ministru transmite informatii de interes tuturor judetelor. De asemenea, el ii va pofti politicos afara pe cei care vor intirzia la videoconferinta.