Vicepresedintele Consiliului Judetului (CJ), liberalul Victor Paul Dobre, a anuntat, la inceputul acestei saptamini, ca a solicitat prefectului o situatie a consilierilor PSD aflati in situatie de incompatibilitate.

"Am facut o sesizare referitoare la o serie de consilieri locali si judeteni din partea PSD care, in acceptiunea noastra, in conformitate cu prevederile legale, sint in situatie de incompatibilitate cu functia de consilier local sau judetean", a declarat Victor Paul Dobre.

De altfel, acesta a subliniat faptul ca, la ultima sedinta a Consiliului Local, reprezentantii PNL, PD si PUR au sesizat aceste situatii de incompatibilitate, adresind un protest comun. "Am solicitat astazi (n.r.-luni, 30 august) prefectului si am inteles ca vom primi, in sfirsit, un raspuns privind incompatibilitatile (...).

Din pacate, cred ca prefectul a reactionat cu intirziere. Este adevarat ca beneficiaza si de o facilitate, faptul ca a intrat in functie la 1 august, deci este la limita", a mai spus vicepresedintele CJ, Victor Paul Dobre. Ieri, in jurul prinzului, vicepresedintele CJ nu primise nici un fel de document despre care relatase presei in conferinta saptaminala.

Contactat telefonic, prefectul Marius Necula a confirmat ca a trimis lista inca de luni si ca singura problema in care existau dubii a fost cea legata de consilierul local Florin Pislaru, care, de altfel, si-a dat demisia din functia de director al SADP. Florin Pislaru a inaintat primarului demisia luni.

O alta problema legata de incompatibilitatea unui ales local a fost ridicata vizavi de Florin Popa, directorul Companiei Nationale Administratia Porturilor Dunarii Maritime SA Galati. Acesta este si consilier local, dar lucrurile, conform legii, au fost lamurite rapid.

"Aici situatia este foarte clara. Era incompatibil in conditiile in care era director al unei regii nationale, ori la domnul Popa, prin Hotarire de Guvern, este vorba de companie si nu are nici o legatura cu incompatibilitatea. La ora actuala singurul incompatibil este domnul Kramer, care va trebui sa se decida ce face, pentru ca altfel voi fi nevoit sa emit un ordin prin care sa dispun incetarea mandatului de consilier judetean", a adaugat prefectul Marius Necula.

Reprezentantul Guvernului in teritoriu a precizat ca va mai astepta citeva zile pentru a vedea care va fi decizia consilierului liberal si apoi, daca va fi nevoie va interveni pentru reglementarea situatiei.