Agentiile de turism au inceput sa atraga potentialii clienti cu oferte pentru vacanta de Craciun si revelion. Preturile raman de ce cele mai multe ori piperate pentru ofertele in tara. Un concediu la Poiana Brasov poate concura din punct de vedere al pretului cu un concediu in Tenerife sau Mexic.

Chiar daca pentru un concediu intr-o tara exotica, cu temperaturi ridicate, romanul trebuie sa scoata din buzunar pana la 2000 de euro, numarul celor care aleg astfel de oferte este tot mai mare de la an la an.

Clujenii care doresc sa petreaca concediul de Craciun intr-un mod traditional, dar cu o nota de originalitate pot alege tarile scandinave. O vacanta de sase zile in preajma Craciunului in Finlanda poate ajunge pana la 1100 sau 1500 euro. Preturile includ transport cu avionul, cazare la cabana, masa, imbracaminte si incaltaminte termoizolanta, ghid din partea agentiei de turism.

Agentiile ofera o vizita in satul lui Mos Craciun sau posibilitatea de a trimite felicitari de la posta lui Mos Craciun. Activitatea principala este schiul, dar organizatorii excursiei pun la dispozitie si pescuit la copca, excursii in padure sau snowmobile safari.

Cei care doresc sa petreaca vacanta de Craciun in tara pot alege statiunile din Brasov, unde preturile variaza de la 100 euro pana la maxim 1700 de euro. Costurile difera in functie de durata sejurului si de conditiile oferite.

Pentru un concediu de Craciun in Poiana Brasov, cu cazare la un hotel de patru stele, mic dejun si cina festiva de Craciun trebuie sa scoateti din buzunar in jur de 1700 euro. Trei zile de cazare la o pensiune de trei stele, cu mic dejun inclus, insa fara cina festiva se ridica la 100 euro.

Cei care vor sa sarbatoreasca trecerea dintre ani intr-un mod mai putin traditional, pot petrece Revelionul la temperaturi de 35-40 de grade. In timp ce majoritatea romanilor isi vor petrece Craciunul si revelionul la temperaturi negative, cei care vor opta pentru o excursie exotica vor avea parte de soare, plaja, sporturi nautice si chiar safari.

Ofertele pentru revelionul la temperaturi ridicate variaza in functie de tara de destinatie, durata sejurului si serviciile oferite. Cele mai apropiate destinatii in care puteti petrece revelionul pe plaja sunt Egiptul si Dubai, aceasta din urma fiind preferata de celebritati internationale precum David Beckham.

Pretul unei excursii de Revelion in Egipt poate varia intre 400 si 900 de euro, in functie de durata concediului sau de conditiile oferite.

Agentiile de turism pun la dispozitie insa si destinatii mult mai indeparate, precum Mexic, Tenerife, Kenia sau Republica Dominicana. Pentru aceste destinatii, romanii vor trebui sa fie dispusi sa plateasca intre 1100 si 2000 euro.

Reprezentantii agentiilor de turism afirma ca numarul celor care isi petrec sarbatorile de iarna in tari exotice este tot mai mare de la an la an, iar rezervarile se fac de obicei din luna octombrie. In acest moment, in Poiana Brasov gradul de ocupare a locurilor se apropie de maximum.