In doar doua zile, la Cluj, un tanar a fost ucis in bataie si un altul se afla in stare grava la spital. Dupa moartea unui student in fata clubului Obsession, anul trecut, Consiliul Local a votat o hotarare care obliga barurile din oras sa angajeze oameni de paza

Un student clujean a fost internat in stare grava la Clinica de Neurochirurgie din Cluj-Napoca, dupa ce ieri noaptea a fost victima unei batai iscate pe strada Piezisa din complexul studentesc Hasdeu.

Incidentul survine la numai 2 zile dupa ce un alt tanar de 26 de ani, Istvan Benta, a murit in spital din cauza loviturilor primite in fata unui alt bar, High Fly, de data aceasta in cartierul Marasti.

Cu toate acestea, conform unei hotarari de Consiliu Local, fiecare bar de noapte are obligatia de a asigura prin oameni de paza, pe o distanta de 100 de metri perimetrul din jurul localului.

Contactat ieri, primarul Emil Boc a cerut "o harta" a tuturor barurilor cu regim nocturn care urma sa fie intocmita de Politia Municipiului in colaborare cu Politia Primariei. Boc a declarat ieri ca harta exista, iar hotararea de CL e in vigoare. Intrebat daca barurile in care s-au produs ultimele tragedii respectau sau nu regimul instituit de CL, seful Politiei municipale, Ioan Herdea-Rus, nu a stiut sa raspunda. "Nu am verificat. Nu cunosc amanuntul acesta. Pana la urma tot noi vom sti, dar nu m-am documentat despre asta", a spus politistul.

Privitor la bataia de ieri noaptea, petrecuta pe strada Piezisa, procurorul de caz, Nicolae Moldovan, de la Parchetul Tribunalului Cluj a declarat ca audierile sunt abia la inceput si ca nu exista pana in prezent o certitudine a agre-sorului. "B.W. este lovit, partial in inconstienta, nu a putut vorbi. Este vorba de 4 tineri care iesisera dintr-un bar de pe Piezisa.

Din ce am reusit sa audiem pana acum, se pare ca atat agresorul cat si partea vatamata bausera in cantitati rezonabile, iar conflictul a fost spontan", a spus Moldovan. Procurorul a mai exclus si ipoteza reglarii unor conturi intre protagonisti. Se pare ca o data cu partea vatamata au mai ajuns la Neurochirurgie si alti doi studenti din gasca, insa raniti usor.