Centrul comercial Polus Center isi deschide astazi portile pentru clujeni

Clujenii care luni de zile s-au intrebat de ce „pe toate gardurile“ sint salutati, scurt, cu „Servus“, primesc azi un raspuns, cu conditia sa se deplaseze pina la intrarea in comuna Floresti, sa treaca de pasarela nou-construita si inaugurata in cursul dupa-amiezii de ieri si sa intre in ceea ce cunoastem sub numele de Polus Center.

Ambitia omului de afaceri clujean Arpad Paskany, reprezentant al TriGranit, de a fi cel ce lanseaza primul centru de acest tip in Cluj a ajuns un fapt, cu toate ca in urma cu aproximativ un an putini clujeni ii dadeau sanse de reusita.

Practic, Polus Center, sau „Servus“, ar putea fi considerat un soi de Fat-Frumos local, in conditiile in care Clujul are o pasarela facuta in 15 luni, dar au trecut mai bine de 15 ani si nu are sosele de centura ori alte drumuri de acest gen care sa permita fluidizarea traficului. Cu alte cuvinte, ni s-a demonstrat ca se poate.

Luxul ca loc de intilnire

Palmieri, lumini, spatii largi si nu in ultimul rind un piriu artificial care curge chiar prin mijlocul magazinului, toate acestea iti fura ochii intr-un decor inca nemaivazut in Cluj.

„Sint 80.000 de metri patrati construiti, 25.000 de metri patrati de teren degajat de sarcini arheologice pe care le-am pastrat si le-am integrat in conceptul de decor al mall-ului, 60.000 de metri patrati de spatii comerciale inchiriate in proportie de 100% unor branduri recunoscute pe care ne-am straduit sa le aducem la Cluj, Polus Mall este, practic, in aceste conditii un loc de intilnire al clujenilor, asa cum ne-am dorit“, a tinut sa precizeze Torok Arpad, directorul de Dezvoltare si Chief Leasing Director al TriGranit Romania. Compania cauta acum 2 ani sa realizeze investitii in tari cu „cresteri economice mari si cu deschidere spre investitorii straini“, a punctat si Lorant Varga, CEO al TriGranit. Astfel s-a nascut parteneriatul cu compania omului de afaceri Arpad Paskany.

Potrivit lui Lorant Varga, compania sa va mai dezvolta centre comerciale de tipul celui realizat in Cluj si in orasele Constanta si Brasov, „ajungind ca investitia din Romania sa atinga pragul unui miliard de euro“, a subliniat Lorant Varga, care a mai adaugat ca estimeaza un numar de 12 milioane de vizitatori anual pentru Polus Center Cluj.

Sokorai Istvan * director Arcadom

„Compania Aracadom, principalul constructor al Polus Mall, se afla la primul sau proiect de acest tip si de o asemenea an-vergura si n-a fost un proiect simplu sau la care sa nu fi avut parte si de complicatii pe parcurs, complicatii la care sa fim nevoiti sa gasim rapid solutii“.

Servus in cifre

- colosul de 80.000 de metri patrati „a inghitit“ 10.000 de metri cubi de ciment

- s-au turnat peste 30.000 de metri cubi de beton

- structura de otel a cladirii cintareste 1.500 de tone

- s-au instalat peste 10.000 de lampi de iluminat, care cosuma in total 30 de MW de energie electrica, echivalentul consumului unui oras mai mic

- lungimea cablurilor instalate in mall este egala cu distanta dintre Cluj si Budapesta

- mall-ul are 183 de magazine, 6 chioscuri si 50 de unitati mobile