​PSD și PNL au decis marți în ședința Coaliției să includă alte două nume în sondajele de opinie în afară de Gabriela Firea și Sebastian Burduja pentru Primăria Capitalei, fiecare partid urmând să vină cu câte o propunere, au declarat miercuri pentru HotNews.ro surse din Coaliție. Dacă va fi agreat un independent, acesta va trebui să se înscrie într-unul dintre cele două partide, spun sursele.

Nicolae Ciucă și Marcel CiolacuFoto: INQUAM Photos / Octav Ganea
  • Surse politice au declarat miercuri pentru HotNews.ro că s-a decis în Coaliție să fie măsurate șansele a doi oameni de afaceri, apolitici și în funcție de rezultatele sondajelor candidatul va fi susținut la primărie doar după ce se va înscrie într-unul dintre cele doua partide. Printre numele vehiculate de liberali și social democrați se află Dragoș Anastasiu (Eurolines), Dan Ostahie (Altex).

Înainte de ședința de marți a Coaliției, liderii PSD și PNL nu păreau să se fi decis dacă vor avea un candidat comun sau nu la Primăria Capitalei. În timp ce liderul PSD, Marcel Ciolacu, și-a arătat încrederea că va fi un candidat comun, liderul PNL, Nicolae Ciucă, a susținut că PNL nu are o analiză finalizată și va continua să aibă discuții cu oameni de afaceri care au „performat în diverse domenii de activitate”.

„Până în acest moment nu avem încă o analiză finalizată. Fiecare dintre noi căutăm să găsim cea mai bună soluție astfel încât să avem certitudinea că intrăm în campanie cu un candidat care să câștige alegerile”, a declarat Nicolae Ciucă.

Întrebat despre întâlnirea avută la finalul săptămânii trecute cu omul de afaceri Dan Ostahie, Ciucă a spus că nu i-a propus să fie candidat din partea PNL.

„Nu i-am propus să fie candidat. Mi se pare corect față de orice om, nu doar față de un om de afaceri, să fie consultat, să fie întrebat dacă poate fi sau nu sondat”, a spus acesta.

Ciucă a spus că PNL va mai avea astfel de discuții.

Gabriela Firea anunță că organizația pe care o conduce, PSD București, a decis în unanimitate să-i susțină candidatura la Primăria Capitalei

Gabriela Firea, care în ultimele săptămâni a spus că este „candidat la candidatura” PSD pentru Primăria Capitalei, a anunțat miercuri dimineață că Biroul permanent al PSD Bucuresti (organizație condusă de ea) a decis să îi susțină candidatura la Primăria Bucureștiului.

  • „Mulțumesc colegilor din Biroul permanent al PSD București care au decis, prin vot în unanimitate, să susțină candidatura mea pentru Primăria Capitalei”, a scris miercuri pe Facebook Gabriela Firea.

Ea a adăugat că organizația PSD București a validat, tot în unanimitate, susținerea acualilor primari de la Sectorul 3 - Robert Negoiță și Sectorul 4 - Daniel Băluță. De asemenea, „la Sectorul 5 s-a votat susținerea lui Cristian Popescu Piedone”.

  • „Am decis că vom realiza sondaje și alte cercetari pentru: Sectorul 1 - Florin Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației, Sectorul 2 - Rodica Nassar, deputat și președinta organizației PSD Sector 2, prefectul Rareș Hopincă și deputatul Dan Cristian Popescu, Sectorul 6 - senatorul Gabriel Mutu”, a mai spus Firea.

Piedone, care a anunțat că vrea la Primăria Capitalei, tocmai a fost acuzat de ANI de conflict de interese

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a fost acuzat miercuri dimineață de conflict de interese de către Agenția Națională de Integritate, care îi impută că și-a numit ginerele în comisia pentru vânzarea spațiilor comerciale.

„Agenția Națională de Securitate nu mă vrea la Primăria Capitalei”, este prima reacție a primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, după ce ANI a anunțat miercuri dimineață că acesta ar fi în conflict de interese deoarece și-a numit ginerele în comisia pentru vânzarea spațiilor comerciale.

Piedone spune că va da ANI în judecată pentru că i-ar fi îngrădit dreptul la apărare și ar manipula intențiile de vot.