Securitatea începe la frontierele noastre, iar securitatea Ungariei începe cu grănicerii - a declarat vineri prim-ministrul Viktor Orbán la ceremonia de constituire a Regimentului de grăniceri, la Budapesta, potrivit MTI.

Premierul Ungariei, Viktor OrbanFoto: BART MAAT / AFP / Profimedia

„Aveţi o ţară în spatele dumneavoastră”, le-a spus Orban grănicerilor, adăugând că nu trebuie să renunţăm la obiectivul nostru de a face din Ungaria cea mai sigură ţară din Europa.

Migraţia reprezintă o ameninţare la adresa acestui obiectiv, iar contracararea pericolelor acesteia rămâne principala prioritate a Ungariei a declarat premierul de la Budapesta.

Orbán a afirmat că, începând din 2015, milioane de persoane din Africa şi din Orientul Mijlociu au venit în Europa în mod ilegal, sfidând frontierele şi legile.

După izbucnirea crizei, Ungaria a decis să nu facă compromisuri în materie de securitate, să-şi protejeze frontierele şi să construiască un gard. Sistemul ungar de protecţie a frontierelor funcţionează, rezistă valurilor de migraţie ilegală, poliţia şi forţele de apărare au rezistat pe poziţii şi au protejat securitatea ţării, a adăugat premierul.

Premierul a afirmat că maghiarii vor ca „Ungaria să rămână o ţară maghiară”, însă tot mai mulţi oameni încearcă să-i treacă graniţele.

Viktor Orbán a mai spus că migranţii trebuie să înţeleagă că nu pot trece pe aici, iar grănicerii sunt cei care trebuie să-i convingă despre acest lucru, ei trebuie să-i oprească şi să le impună cu fermitate părăsirea ţării.