Premierul Marcel Ciolacu a anunțat joi, într-o ședință specială de Guvern la Timișoara, că se va aproba hotărârea care va permite plata pensiilor înaintea sărbătorii de Paște. Guvernul va demara joi procedurile pentru construirea Institutului Regional de Oncologie din Timișoara, proiect finanțat din PNRR cu peste 230 milioane de euro, și va aproba investiții de peste 165 milioane de euro într-un stadion de fotbal de 30 de mii de locuri.

Sorin Grindeanu si Marcel CiolacuFoto: Inquam Photos / George Călin

Premierul a mulțumit ministrului Muncii pentru elaborarea actului care va permite plata pensiilor înainte de sărbătorile pascale.

„Știu că va fi mult de muncă în ministere, case de pensii, poștă, bănci. Dar cred că toți cei implicați care au un părinte, o bunică sau un unchi își dau seama cât de mult contează acest gest, mai ales înaintea unei asemenea sărbători”, a spus Ciolacu.

Undă verde pentru investiții de aproape 400 milioane euro în Timișoara

Premierul a motivat organizarea ședinței de Guvern la Timișoara prin adoptarea unor investiții majore într-un județ care are o contribuție importantă la PIB-ul României.

  • „Trebuie să spunem lucrurilor pe nume, ca în Banat: Timișul a fost văduvit mult prea mult timp de proiecte majore, deși este unul dintre polii de creștere economică ai țării. În 30 de ani, prea puțini din banii cetățenilor din Timiș s-au întors aici în investiții care să le facă viața oamenilor mai bună.
  • Vrem să schimbăm această situație și de aceea am venit astăzi cu proiecte concrete, care au un impact major asupra dezvoltării județului”, a spus Ciolacu.

Premierul a spus că Guvernul va demara astăzi procedurile pentru construirea Institutului Regional de Oncologie din Timișoara, o investiție PNRR de peste 230 de milioane de euro.

  • „Noul institut va avea 250 de paturi și ambulatoriu integrat cu 26 cabinete medicale. Vor fi dotări de ultimă oră pentru analize de laborator, imagistică, bloc operator, terapie intensivă și centru pentru transplant”, a spus acesta.

Un alt proiect așteptat pe plan local este construcția unui nou stadion de fotbal.

  • „Aprobăm indicatorii tehnico-economici pentru stadionul din Timișoara. Va fi o arenă modernă, de 30 de mii de locuri, unde vom investi peste 165 de milioane de euro”, a spus premierul.

În plus, Guvernul va mai aproba joi deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei cu Ungaria, la Beba Veche. Este un obiectiv din lunga listă de investiții în infrastructură, aflate în derulare în județul Timiș, ca de altfel în întreaga țară.

Mihai Constantin: Durata de execuție a stadionului din Timișoara va fi de 26 de luni

La finalul ședinței de Guvern, purtătorul de cuvânt Mihai Constantin a anunțat că în perioada următoare Compania Națională de Investiții (CNI) va demara procedura de licitație pentru Institutul Regional de Oncologie din Timișoara.

În privința stadiounului de fotbal din Timișoara, acesta va beneficia de o investiție de aproximativ 837 milioane de lei, bani alocați prin Hotărâre de Guvern, iar durata de execuție este de 26 de luni, a mai spus Mihai Constantin.

Guvernul a anunțat că a aprobat deschiderea unui punct de trecere a frontierei de stat la Beba Veche (România) - Kübekháza (Ungaria), în vederea descongestionării traficului rutier în zonă și pentru a facilita trecerea atât în Ungaria, cât și în Serbia (prin Ungaria).

Punctul de trecere a frontierei va fi destinat traficului internațional de persoane, precum și traficului internațional de mărfuri, până la limita de greutate totală de 3,5 tone.

Data deschiderii se va conveni pe cale diplomatică, după crearea condițiilor necesare de personal, tehnice și de infrastructură.