Desi Kimi Raikkonen castigase pole-position-ul si parea favorit la victorie in Marele Premiu de la Silverstone, Michael Schumacher a dovedit din nou ca este cel mai mare pilot din istorie si a castigat.

Anul trecut, Michael Schumacher a castigat al saselea titlu de campion mondial cu 93 de puncte, din 16 curse. Ieri, in Marele Premiu al Marii Britanii de la Silverstone, germanul a obtinut cea de-a zecea victorie din 11 etape ale sezonului, totalizand 100 de puncte.

Cu 7 Mari Premii in fata pana la sfarsitul acestui campionat, “Dictatorul“ continua goana nemiloasa spre cel de-al saptelea titlu de campion mondial, aflandu-se la 26 de puncte in fata coechipierului sau de la Ferrari, Rubens Barrichello.

EMOTII. Week-end-ul de la Silverstone a fost plin de suspans pentru Schumacher, care s-a vazut nevoit sa plece in cursa de pe pozitia a patra, pole-position-ul fiind obtinut de Kimi Raikkonen, care s-a aflat la prima performanta din acest sezon dezastruos pentru echipa sa.

Succesul finlandezului din calificari a fost doar un foc de paie insa, Schumacher reusind din nou sa-si demonstreze valoarea si sa castige cursa britanica fara sa fie nevoit sa depaseasca pe nimeni. Strategia perfecta a lui Jean Todt s-a vazut din nou, germanul facand doar doua schimburi de pneuri in timpul cursei, fata de 3, cate au facut urmaritorii sai: Raikkonen, Barrichello si Button.

Cursa a fost marcata si de accidentul spectaculos al lui Jarno Trulli, care a fost aproape de a provoca o tragedie.

CLASAMENTE GENERALE

Piloti

1. M. Schumacher 100

2. R. Barrichello 74

3. J. Button 53

4. J. Trulli 46

5. F. Alonso 33

6. J.P. Montoya 29

7. K. Raikkonen 18

8. T. Sato 14

9. D. Coulthard 14

10. G. Fisichella 13

Constructori

1. Ferrari 174

2. Renault 79

3. BAR Honda 67

4. Williams BMW 41

5. McLaren Mercedes 32

6. Sauber Petronas 18

7. Toyota 8

8. Jordan Ford 5

9. Jaguar Cosworth 4

10. Minardi Cosworth 1