Sameh Shoukry, ambasadorul egiptean in SUA a declarat pentru CNN ca presedintele egiptean Hosni Mubarak si-a delegat toate atributiile catre vicepresedintele Omar Suleiman.Insa parlamentarul egiptean Ahmed Fathi Srour a declarat pentru Nile TV ca in Constitutie se interzice in mod specific delegarea competentelor prezidentiale "cheie".

Shoukry a spus ca Mubarak este presedinte "de iure" (de drept) si ca Suleiman este presedinte "de facto" (de fapt). "Am primit aceste informatii de la vicepresedinte", a spus Shoukry.

"Suleiman va prelua acum toata autoritatea presedintiei, potrivit Constitutiei," a mai spus Shoukry, citat de CNN.

Intrebat daca Mubarak este acum lipsit de orice fel de putere, ambasadorul a declarat ca aceasta este o interpretare posibila, dar ca Mubarak ramane seful statului. Shoukry a refuzat sa comenteze posibilitatea ca Mubarak sa isi revendice puterile depline la o data ulterioara.

"Omar Suleiman va supraveghea Politia, Ministerul de Interne si alte agentii importante, va detine controlul asupra politicii economice si va negocia cu opozitia. Demiterea Parlamentului, respingerea Guvernului si modificarea Constitutiei vor ramane insa in mainile lui Mubarak," a declarat parlamentarul egiptean Ahmed Fathi Srour.