Doi copii cu varste de 12-13 ani au fost loviti, duminica la pranz, de un autobuz al RATB in cartierul Ferentari din Capitala, ei fiind transportati pentru investigatii la Spitalul pentru Copii 'Marie Curie', relateaza Agerpres.

Soferul autobuzului RATB nu i-a vazut pe cei doi minori si i-a acrosat, franand brusc ulterior, mijlocul de transport in comun fiind apoi tamponat de un alt autovehicul aflat in trafic.

"Directorul RATB va dispune o ancheta in acest caz", a declarat Brandusa Reaceanu, purtatorul de cuvant al regiei de transport public, adaugand ca, daca va fi cazul, vor fi luate masurile de sanctionare a soferului.

UPDATE - RATB: Soferul masinii 139 nu a realizat producerea accidentului din Ferentari

Soferul care conducea autobuzul RATB 139 si-a continuat traseul nestingherit pentru ca el nu a realizat producerea accidentului cu cei doi copii, a declarat Brandusa Raeceanu, purtatorul de cuvant al Regiei de Transport Bucuresti.

Aceasta a precizat ca la nivelul RATB s-a declansat o ancheta in acest caz, iar conducerea regiei va lua masurile necesare si va dispune aplicarea sanctiunilor legale care se impun asupra conducatorului auto, dar numai dupa ce vor primi rezultatele cercetarilor.

"Nu fugim de raspundere, insa nu avem rezultatele anchetei. Politia rutiera a constatat ca cei doi copii accidentati au circulat neregulamentar si au ajuns sa se loveasca pe coltul din dreapta spate al autobuzului 139, venind de pe niste strazi secundare si circuland pe contrasens cu bicicletele. La intersectia strazilor Sulitei cu Bachus din cartierul Ferentari ei au incercat sa depaseasca un autovehicul parcat pe carosabil si asa s-au lovit. Soferul RATB nu a putut sa ii vada pentru ca i-a fost imposibil. Din ceea ce s-a discutat cu conducatorul auto, acesta nu a fost gasit vinovat la rezultatele cu alcooltestul vinovat', a explicat Brandusa Raeceanu.

Accidentul a avut loc in jurul orei 11,55, iar la fata locului au sosit echipajele SMURD care au transportat copiii de urgenta la Spitalul Budimex.

Cei doi sunt in varsta de 11 ani si, respectiv, 13 ani. Unul dintre ei s-a lovit la un picior, iar celalalt a suferit un atac de panica.

Politia rutiera cerceteaza cazul la fata locului.