Traficul rutier a fost restrictionat in Capitala, pe traseul Piata Victoriei - Buzesti - Stefan Furtuna - Mircea Vulcanescu - Cotroceni - Geniului, unde are loc marsul spontan al celor aproximativ 6.000 de sindicalisti care au plecat spre Palatul Cotroceni, anunta Mediafax.

Ioana Preda, purtatorul de cuvant al Brigazii de Politie Rutiera a Capitalei, a declarat, vineri, ca sindicalistii care au plecat in mars spontan se vor opri la Monumentul Eroilor din Arma Geniului (statuia geniului "Leul").

Aceasta a sfatuit conducatorii auto sa evite zona restrictionata si sa foloseasca rute alternative.

Sindicalistii - din care 5.000 sunt politisti, potrivit unor surse sindicale - care s-au adunat, vineri, in Piata Victoriei s-au incolonat si au plecat in mars spre Cotroceni, unde vor sa-i ceara presedintelui Traian Basescu rezolvarea revendicarilor lor.

Politistii protestatari nu au autorizatie pentru mars, care constituie o premiera in Romania, oamenii legii - in numar mult mai mic - participand pana acum doar la proteste autorizate.

Liderii lor au spus ca vor ca prin aceasta actiune sa demonstreze ca nu renunta la solicitarile lor si ca isi asuma eventualele amenzi.

Aproximativ 6.000 de persoane, printre care sute de politisti si angajati ai penitenciarelor, afiliati la confederatia Cartel Alfa, participa la mars.

Politistii adunati pentru a protesta in Piata Victoriei au cerut ca presedintele Traian Basescu sa vina sa discute cu ei, avertizand ca, daca acest lucru nu se va intampla pana la ora 12.00, vor pleca, incolonati, spre Palatul Cotroceni.

Acest apel a fost facut de presedintele SNPPC, Marian Gruia.