Fostul general Mihai Chitac este in coma, probabil indusa de tratamentul medicamentos, iar medicii il trateaza pentru afectiunile cardiace deja cunoscute, dar si pentru mai multe tumori cerebrale descoperite in urma cu doua saptamani, relateaza Mediafax.

Chitac, pe vremea cand era inca ministru de InterneFoto: AGERPRES

In urma cu doua saptamani, Mihai Chitac a fost internat sub paza la Spitalul Elias din Capitala, pentru ca avea dureri mari de cap, au declarat, luni, surse medicale.

Medicii au descoperit atunci mai multe tumori cerebrale de dimensiuni mari. Tot atunci i-a fost descoperita si o tumora in zona gatului, care se dovedise in urma analizelor ca era benigna.

Sursele medicale au spus ca, in prezent, pacientul - care a fost eliberat intre timp din penitenciar - este in coma, posibil una indusa de tratamentul medicamentos.

Mihai Chitac este internat, de duminica, la Spitalul Militar Central din Capitala. Starea lui este grava din cauza celor sase tumori de dimensiuni foarte mari descoperite.

Fostul general urmeaza un tratament medicamentos pluridisciplinar, avand in vedere atat afectiunile cardiace grave identificate de medicii de la Spitalul de Urgenta Floreasca, cat si tumorile descoperite de curand.

Mihai Chitac a obtinut acordul instantei pentru a parasi pentru patru luni penitenciarul, dupa ce a solicitat intreruperea pedepsei pe motive medicale.

Pedepasa lui a fost intrerupta de alte cinci ori, din motive medicale.

Ultima oara, Chitac a fost pus in libertate in 5 mai, pentru 60 de zile, de Curtea Militara de Apel Bucuresti.

In intervalul mentionat, el trebuia sa se opereze la inima, dupa ce Institutul National de Medicina Legala a transmis instantei militare ca operatia pe cord pe care Chitac trebuie sa o faca nu poate fi realizata in reteaua spitalelor din sistemul penitenciar.

Operatia a fost insa amanata, Serban Bradisteanu, seful Clinicii de chirurgie cardio-vasculara din cadrul Spitalului "Floreasca" din Capitala, declarand ca starea pacientului era foarte grava si ca analizele prezentate de acesta nu indicau siguranta in efectuarea interventiilor chirurgicale.

Astfel, pacientul si familia lui au decis amanarea operatiei.

"Pentru moment, riscurile operatorii erau foarte mari. Varsta inaintata si analizele presupuneau un risc foarte mare intraoperator, de aceea pacientul si familia lui au decis amanarea interventiei, in eventualitatea in care starea de sanatate se va ameliora", a spus atunci Bradisteanu.

Mihai Chitac a fost condamnat definitiv la 15 ani de inchisoare in dosarul privind evenimentele din timpul Revolutiei de la Timisoara.