Un politist din Targoviste a fost lovit cu o sticla in cap si este in stare grava la spitalul Floreasca din Capitala. Agresorul este un interlop, care s-ar fi razbunat pe omul legii, care l-ar fi anchetat in urma cu cateva luni.

Batausul n-a uitat ca politistul a facut parte din echipa care l-a anchetat cu cateva luni in urma, intr-un alt caz de agresiune cand si-a batut concubina. In acel moment, barbatul a fost lasat in libertate, pentru ca procurorii au considerat ca acesta nu reprezinta un pericol public, transmite Realitatea TV.

Omul legii se afla in afara orelor de serviciu. Colegii sai au reusit sa-l identifice pe agresor, George Uta Daniel, in varsta de 21 de ani, un presupus interlop din Targoviste, cunoscut sub porecla de "Danezu".

"Facem cercetari pentru lovirea politistului, nu stim daca agresiunea are legatura de cauzalitate cu calitatea de politist. In conflict se pare ca au fost implicate mai multe persoane la acel local, a fost o discutie in contradictoriu, urmeaza sa stabilim ce s-a intamplat", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Dambovita, agentul Georgiana Comanici, citata de Mediafax.

Update1: Procurori ai Parchetului Tribunalului Dambovita au inceput urmarirea penala sub acuzatia de tentativa de omor calificat in acest caz.

Surse judiciare au confirmat ca George Daniel Uta, agresorul politistului, face parte dintr-o grupare infractionala condusa de catre un interlop cunoscut sub porecla de "Ghenosu".

Update2: Avocatul lui Daniel Uta a declarat ca il va suna pe clientul sau pentru a-i spune sa se predea, precizand ca a fost contactat de acesta, care i-a cerut sa mearga sa il reprezinte la Parchetul Tribunalului Dambovita.

"Clientul meu m-a sunat de pe telefonul mobil si m-a rugat sa vin sa-l reprezint la Parchet. Nu stiu unde este acum si nu mi-a spus daca se preda. Am inteles, dupa cate se pare, ca a lovit un politist cu o sticla de vin, nu cunosc mai multe. Banuiesc ca s-a pus in miscare urmarirea penala in acest caz. O sa-l sun acum, nu m-a sunat de pe numar ascuns de telefon, m-a sunat de pe numarul lui. O sa vorbesc acum dupa ce plec si o sa-i spun acum sa se predea. Nu mi-a spus unde se afla. L-am mai reprezentat si intr-un alt dosar la Legea 61. Nu mi-a cerut nimeni numarul de telefon al lui. O sa-l sun acum sa vad unde este", a declarat avocatul Dumitru Popa.