Aproximativ 250.000 de lei au fost furati, in noaptea de duminica spre luni, dintr-un seif al unei reprezentante Ford din municipiul Arad, transmite Mediafax. Conform politistilor, furtul a avut loc spre dimineata, iar camerele video ale unitatii au intregistrat doi indivizi mascati.

Potrivit anchetatorilor, hotii au patruns in reprezentanta auto dupa ce au fortat usile de la intrare, apoi au ravasit mai multe birouri, au furat diverse scule si au scos seiful dintr-un birou, pe care l-au spart intr-un hol.

Potrivit reprezentantilor firmei, prejudiciul ar fi de circa 250.000 de lei. Ei au adaugat ca sistemul de alarma al unitatii nu a pornit.

La aceasta firma este actionar, alaturi de sotia sa, si un secretar de stat in Ministerul Transporturilor, Eusebiu Pistru (PDL), care este si viceprimar al municipiului Arad.

Trei spargeri in trei zile

Spargerea din Arad este a treia de acest gen inregistrata de politie in ultimele trei zile. Primul eveniment s-a petrecut la Spitalul Panduri din Bucuresti, in noaptea de vineri spre sambata. Cinci persoane mascate au spart atunci bancomatul din incinta institutiei, furand 360.000 de lei. Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat pentru Mediafax ca patru persoane au fost arestate preventiv de judecatorii Tribunalului Bucuresti, in acest caz. Cei patru au varste cuprinse intre 19 si 25 de ani si au furat "doar pentru a avea si mai multi bani", dupa cum au recunoscut in fata politistilor.

Cel de-al doilea jaf a avut loc in noaptea de duminica spre luni, la showroom-ul unei firme de materiale de constructii din Oradea. O casa de bani in care se aflau aproximativ 30.000 de lei a fost furata, iar politia realizeaza cercetari la fata locului. Adjunctul sefului Politiei municipiului Oradea, comisarul sef Mugurel Poinar, a declarat pentru Mediafax ca showroom-ul era pazit si are sistem video de supraveghere, imaginile urmand a fi analizate de anchetatori.