O banca din Bagdad a fost jefuita in noaptea de luni spre marti, hotii reusind sa fuga cu 3,8 milioane de dolari, dupa ce au ucis opt politisti care asigurau paza, relateaza AFP.

Hotii au reusit sa patrunda in cladire fara a sparge geamurile sau a forta usile, iar banii tocmai fusesera transferati in filiala bancii de stat Al-Rafidain, situata in centrul Bagdadului.

"Hotii au furat cel putin 5,6 miliarde dinari (4,8 milioane dolari), care fusesera transferati in conturile bancii pentru plata salariilor politistilor care lucreaza in Ministerul de Interne", a declarat un angajat al bancii, sub protectia anonimatului.

Politia a precizat ulterior ca hotii au furat doar 4,5 milioane de dolari, in bancnote mari, lasand in urma 1,1 miliarde in banconte mici.

Banii fusesera adusi la banca in cursul serii de luni, iar hotii au patruns in cladire marti dimineata, in jurul orei 4:00 am.

Cel mai mare jaf din istoria Irakului a avut loc in 13 ianuarie 2005, cand hotii au reusit sa fure 13,5 milioane de dolari de la o filiala a bancii Rasheed din Ramadi.

Angajatii bancii au fost inchisi intr-o camera, intr-o operatiune pe care politia a atribuit-o gruparilor insurgente care incercau sa-si asigure finantare pentru activitatile criminale.