Un barbat inarmat a luat circa 40 de ostatici si a deschis focut vineri in Binghamton, in statul New York, relateaza o televiziune locala, citata de AFP. Oficialii au anuntat ca 13 oameni au murit, iar atacatorul s-a sinucis.

Directorul radioului local, citand "surse bine informate", a anuntat ca barbatul, care este de origine asiatica, ar fi ucis 13 oameni.

Politia a ocupat pozitii in jurul unei cladiri in care isi are sediul un centru de primire a imigrantilor, unde barbatul s-a ascuns, potrivit imaginilor difuzate de postul local de televiziune, WBNG. Trupele SWAT s-au deplasat la locul incidentului si au inchis perimetrul si o scoala care se afla in apropiere.

Patru barbati au fost evacuati pe targi din cladire si dusi la spital.

Binghamton este un oras cu circa 50.000 de locuitori situat la 300 de kilometri la nord-vest de New York

American Civic Association ofera, potrivit site-ului organizatiei, consiliere pentru imigranti si refugiati.

In cursul serii, doua persoane au fost scoase din cladire incatusate si conduse la masinile politiei, in timp ce zeci de oameni parasesc locul incidentului, a anuntat presa locala. Oficialii au declarat ca atacatorul s-a sinucis.

Ulterior, un lider taliban din Pakistan, Baituallah Mehsud, si-a asumat responsabilitatea atacului, afirmand ca atacatorul era "unul din oamenii mei". Talibanul a afirmat ca atentatul s-a produs ca raspuns la atacurile avioanelor americane fara pilot realizate in ultimele luni in Pakistan. Zeci de suspecti talibani si Al-Qaeda au fost ucisi in aceste bombardamente.