Ministrul afacerilor externe, Cristian Diaconescu, s-a intalnit, la Munchen, cu consilierul pentru securitate nationala al presedintelui SUA, James Jones, informeaza MAE.

Cei doi oficiali au discutat despre principalele directii de cooperare politica cu noua administratie de la Washington, dezvoltarea parteneriatului strategic intre Romania si SUA, domeniile de colaborare politico-militare si de securitate in Irak, Afganistan si bazinul Marii Negre

Seful diplomatiei de la Bucuresti, care a participat la Conferinta de Securitate din orasul german, a avut o intrevedere si cu presedintele Comisiei Europene, Jose Durao Barroso, precum si cu secretarul general OSCE, Piere de Brichambaut. Discutiile cu cei doi oficiali europeni s-au concentrat pe problematica privind Parteneriatul European si cooperarea privind Balcanii de Vest, necesitatea coordonarii eforturilor europene privind stabilizarea situatiei din Transnistria si Georgia, precum si o abordare unitara si coerenta la nivel european privind securitatea energetica.

Diaconescu s-a intalnit si cu ministrii de externe din Grecia, Turcia si Serbia. Au fost evocate o serie de proiecte de cooperare la Marea Neagra, bazinul dunarean si pentru facilitarea schimburilor economice in regiune.