Presedintele american George W. Bush a votat vineri la alegerile pentru desemnarea viitorului lider al Administratiei de la Washington, informeaza CNN.

Bush si sotia sa, Laura, si-au exprimat optiunile in capitala Washington, urmand ca buletinele de vot sa fie expediate spre statutul Texas, unde cei doi sunt inregistrati ca alegatori.

Alegatorii din cateva state americane au inceput sa voteze inca de la inceputul lui octombrie in cadrul scrutinului pentru alegerea noului presedinte al Statelor Unite. Locuitorii din Virginia, Kentucky si Georgia au fost printre primii care si-au putut exprima optiuniile atat in persoana, cat si prin posta. In urmatoarele cateva saptamani, alegatorii din cel putin 34 de state si Districtul Columbia vor putea sa voteze mai devreme de 4 noiembrie, Ziua Alegerilor.

Potrivit declaratiilor facute de Paul Gronke, de la Early Voting Information Center, o treime din electorat va vota inainte de 4 noiembrie, o crestere semnificativa fata de cei 15% dintre alegatori care au votat mai repede in 2000 sau cei 20% care si-au exprimat optiunile mai repede la scrutinul din 2004.