Autorul masacrului care a avut loc marti la un liceu din Finlanda a lasat un bilet in care scria ca uraste rasa umana, a anuntat politia, relateaza AFP, citat de Mediafax.

"In acel mesaj, spune ca uraste rasa umana si ca planificase atacul inca din 2002", a declarat inspectorul care conduce ancheta politiei nationale, Jari Neulaniemi.

Biletul a fost gasit in apartamentul sau, a mentionat politistul, precizând totodata ca nu va fi facut public in intregime, pentru moment, pentru a nu influenta ancheta.

In urma incidentului petrecut la liceul profesional din orasul Kauhajoki, situat in sud-vestul Finlandei, au murit 11 persoane printre care si autorul crimelor, Matti Juhani Saari, care s-a impuscat in cap. O alta persoana a fost ranita, a precizat inspectorul.

Matti Juhani Saari, in vârsta de 22 de ani, elev al liceului profesional, a strabatut culoarele institutiei imbracat in negru si purtând o masca de schi inainte de a intra in clasa si de a-si impusca colegii blocati inauntru.

"Impuscaturile au avut loc intr-o singura clasa", a declarat inspectorul pentru postul public YLE, precizând ca a avut loc si un schimb de focuri intre atacator si politie.