Salvamontistii au interzis accesul turistilor la altitudini mai mari de 1.800 de metri pe versantul argesean al Muntilor Fagaras, din cauza riscului de avalanse, in conditiile in care stratul de zapada de pe crestele muntilor depaseste zece centimetri grosime in unele zone, anunta Mediafax.

Potrivit lui Nicolae Plesita, seful Serviciului Salvamont din Curtea de Arges, in urma ninsorilor cazute in ultimele zile, stratul de zapada de pe crestele muntilor depaseste 10 centimetri grosime in anumite zone.

"Exista pericole mari in zona de creasta, unde este zapada care oricand poate sa o ia la vale, este un risc foarte mare de avalansa. In concluzie, a urca acum pe zona de creasta este o aventura care poate aduce moartea. Muntele nu iarta si turistii ar trebui sa invete din accidentele mortale petrecute in ultimii ani", a declarat, luni, Nicolae Plesita pentru Mediafax.

El a mai spus ca salvamontistii patruleaza in permanenta in zona montana a judetului Arges, iar in ultimele zile, in care temperaturile au scazut sub 0 grade Celsius si a nins, nu a fost inregistrat niciun incident si nu s-au semnalat turisti rataciti in Muntii Fagaras.