Echipele de salvare continua sa caute cadavre sau eventuali supravietuitori, intre ruinele hotelului Marriott, din capitala Pakistanului, Islamabad, anunta BBC, citat de Rador.

Sambata, un camion incarcat cu material explozibil a sarit in aer chiar la intrarea in hotel, ucigand cel putin 52 de persoane si ranind alte 250 de persoane. Echipele de salvare si pompierii au incercat sa intre cat mai adanc, in interiorul cladirii devastate, dar unele zone sunt inca mult prea incinse, din cauza incendiului izbucnit dupa explozie.

Buldozerele curata molozul, pentru ca echipele speciale sa poate trece. Multe corpuri umane au fost recuperate din ruine, si exista putine sperante ca vor fi gasiti supravietuitori. Camionul-capcana a explodat la cativa kilometri de cladirea Parlamentului si a Presedintiei Pakistanului.

Dupa incindentul de la hotelul Marriott, presedintele pakistanez, Asif Ali Zardari, a aparut la televiziunea nationala si a promis ca va elimina terorismul. De asemenea, presedintele Zardari i-a indemnat pe pakistanezi sa fie uniti impotriva amenintarilor la adresa natiunii.

Astfel de atacuri sunt vazute, in Pakistan, ca fiind 'costurile' luptei Statelor Unite impotriva terorismului.