Instanta suprema a decis, vineri, cercetarea in stare de arest a celor 22 de persoane acuzate in scandalul permiselor emise fraudulos de catre autoritatile din Arges, judecatorii respingand contestatiile acestora fata de mentinerea lor in detentie, anunta Mediafax.

Magistratii Inaltei Curti de casatie si Justitie au decis ca masura prelungirii a fost luata legal de catre instanta inferioara, Curtea de Apel Bucuresti.

Unii dintre avocati au pus in discutii chestiuni precum faptul ca unii dintre cei arestati au avut o participatie mica la fapte sau ca sumele pe care le-au luat au fost derizorii.

Un alt aspect pe care avocatii l-au invocat la termenul de joi al recursului a fost acela ca, potrivit incheierii motivate a Curtii de Apel Bucuresti, infractiunea de aderare la un grup infractional, retinuta in sarcina majoritatii, a fost declarata pur formal si ca nu exista.

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti decisesera, miercuri, prelungirea cu 30 de zile a mandatelor de arestare preventiva pentru cele 22 de persoane inculpate in dosarul permiselor din Arges, respingand astfel cererea acuzatilor de a fi cercetati in libertate.

Curtea de Apel Bucuresti a prelungit mandatele din 12 septembrie, pana la 11 octombrie, pentru 20 dintre arestati, iar din 13 septembrie pana la 11 octombrie pentru ultimele doua persoane arestate in acest caz, respectiv Laurentiu Georgel Neagoe - seful de post al localitatii argesene Babana si Florin Boroiu Badea.

In iunie, 20 de persoane, majoritatea functionari in cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule Arges, printre care si seful Serviciului Permise Arges, Codrut Gheorghe Vlasceanu, precum si adjunctul acestuia, Vasile Voinea, au fost arestate la propunerea procurorilor DNA, pe motiv ca eliberau permise de conducere fara examen, in schimbul unor sume de bani. Ulterior, si alte persoane au fost arestate in acest caz.