Fiul omului de afaceri Ion Tiriac, Ion Alexandru Tiriac, a fost audiat, luni, de magistratii Curtii de Apel Bucuresti in dosarul "Cocaina pentru VIP-uri".

Ion Alexandru Tiriac sustine, insa, ca este nevinovat: „Sunt absolut nevinovat. Asta am sustinut de la inceput in acest dosar. Nu am detinut niciodata droguri, nu am vazut nicio persoana consumand droguri in prezenta mea”, a spus Tiriac jr., dupa care a raspuns la o serie de intrebari punctuale legate de martorii din acest dosar, potrivit Mediafax.

Procesul „Cocaina pentru VIP-uri” va fi reluat in 29 septembrie, instanta cerand Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie atasarea unui dosar care contine declaratiile mai multor martori si inregistrari.

Alexandru Tiriac urmeaza sa fie reaudiat dupa analizarea acestor probe.

Procesul „Cocaina pentru VIP-uri” se afla in faza de rejudecare la Curtea de Apel Bucuresti, potrivit unei decizii a instantei supreme de la finalul lunii mai.

ICCJ a dispus ca dosarul "Cocaina pentru VIP-uri", in care este cercetat Ion Alexandru Tiriac, sa fie rejudecat de Curtea de Apel Bucuresti, care il achitase pe fiul omului de afaceri Ion Tiriac de toate acuzatiile, in februarie.

Instanta suprema a admis recursul Parchetului Curtii de Apel Bucuresti impotriva deciziei prin care Ion Alexandru Tiriac a fost achitat de acuzatiile de consum de droguri, trafic, detinere si oferire altor persoane, in luna februarie a acestui an.

Prima instanta care a judecat acest dosar, Tribunalul Bucuresti, decisese, in 18 octombrie 2007, achitarea lui Ion Alexandru Tiriac pentru toate faptele de care era acuzat.

Decizia de achitare a lui Ion Alexandru Tiriac are la baza declaratiile contradictorii ale martorilor, printre acestia aflandu-se Robert Mircea Sandu, Nastase Radu Eugen si Hancu Vlad Alexandru, dar si caracterul confuz si contradictoriu al mijloacelor de proba, se arata in motivarea Tribunalului Bucuresti in acest caz.

Aceasta decizie a fost atacata de procurori la Curtea de Apel Bucuresti, iar in urma judecarii apelului Tiriac junior a obtinut o noua achitare.

Dosarul "Cocaina pentru VIP-uri" a fost trimis in instanta dupa ce procurorii au stabilit ca, in vara anului 2000, Ion Alexandru Tiriac ar fi tolerat consumul ilicit de cocaina in apartamentul inchiriat in hotelul "President" din Mangalia, iar ulterior, impreuna cu cetateanul indian Tyagi Shailendra, ar fi detinut cocaina in vederea consumului, fiecare avand propria doza.