Cel putin 38 de persoane au murit dupa ce blocuri enorme de piatra s-au desprins sambata de pe un deal din Cairo, prabusindu-se intr-un cartier locuit, potrivit unui nou bilant provizoriu oferit luni de Ministerul egiptean al Sanatatii, anunta Mediafax.

"Numarul victimelor se ridica la 38 de morti si 57 de raniti", a anuntat ministerul intr-un comunicat citat de agentia oficiala Mena. Un bilant precedent mentiona 33 de morti si 47 de raniti.

Anumite posturi de televiziune au apreciat ca 500 de persoane ar putea fi prinse sub daramaturi, care au o inaltime de circa 15 metri.

Prabusirea blocurilor de piatra a distrus cel putin 35 de locuinte din Manchiyet Nasser, un cartier populat din nord-estul orasului Cairo.

Conform postului public de televiziune, operatiunile de salvare continua si armata a reusit sa formeze brese in blocurile de piatra, dar echipele de salvare se tem ca acestea ar putea fi instabile.

Unitati ale armatei au inceput sambata seara sa mute supravietuitorii spre o tabara de aproape 60 de corturi, infiintata intr-o gradina publica din cartierul Fostat, din apropiere de Manchiyet Nasser.

Drama s-a produs sambata dimineata, intr-un moment in care numerosi locuitori dormeau.