Un calator a fost ranit usor, joi, intr-un accident feroviar produs intre statiile Cluj Napoca si Cluj Est, anunta NewsIn.

Trenul accelerat 1835/1834 circula pe ruta Timisoara – Oradea – Cluj – Iasi si se afla intre statiile Cluj Napoca si Cluj Est, când a fost lovit de un utilaj greu de tip vola (incarcator frontal ) care actiona in zona de siguranta a caii ferate, pentru efectuarea lucrarilor de reabilitare a unui pod.

"Impactul s-a produs in zona pantografului nr. 2 al locomotivei, fiind acrosate primele trei vagoane ale trenului, ceea ce a dus la spargerea geamurilor si la avarierea usoara a vagoanelor. incarcatorul se afla pe marginea drumului si, când a ridicat cupa, a acrosat locomotiva. Din nefericire, un calator care se afla in cel de-al treilea vagon a fost ranit usor in zona fetei de segmentele de sticla. Am luat urgent legatura cu Salvarea, iar persoana ranita a fost transportata la Spitalul Municipal Cluj" a spus Vasile Secara, directorul Regionalei Cluj.

Trenul a fost oprit, iar ranitul a fost transportat la spital unde i s-au acordat ingrijirile medicale necesare.

Ulterior, trenul a fost dirijat spre Cluj, in depou, pentru reparatii, si s-a format un alt tren pentru ca ceilalti calatori sa isi desfasoare in conditii bune calatoria. Alte trenuri nu au fost afectate de acest incident. Doar calatorii din trenul lovit au suportat intârzieri de aproximativ doua ore.

CFR Calatori mentioneaza ca nici un alt calator nu a fost afectat de impact, iar circulatia trenurilor nu a fost sistata, ea desfasurându-se pe un singur fir.