Oficiul de Lupta Anti Frauda (OLAF) al UE a descoperit in Bulgaria mai multe abuzuri care implica fonduri SAPARD in valoare de 32 de milioane de euro, informeaza Novinite.

Anchetatorii OLAF au descoperit, de asemenea, ca unele din actiunile persoanelor implicate au fost protejate la nivel politic.

Directorul general al OLAF, Franz-Hermann Bruner, i-a trimis o scrisoare vicepremierului bulgar, Meglena Plugchieva, insotita de un raport critic la adresa autoritatii judecatoresti din Bulgaria.

OLAF sustine ca asa numitul grup „Nikolov-Stoykov”, care se afla in centrul acuzatiilor, a beneficiat de acoperire din partea unor institutii si personalitati politice. Mario Nikolov si Lyudmil Stoykov au mai fost retinuti in urma cu un an si jumatate, dupa ce OLAF i-a acuzat ca deturnasera fonduri SAPARD in valoare de 7,5 milioane de euro. Cei doi au fost eliberati la scurta vreme si inca nu sunt acuzati de comiterea vreunei infractiuni.

OLAF sustine ca reteaua infractionala Nikolov-Stoykov include peste 50 de firme bulgare, europene si offshore, iar cei doi au relatii stranse cu actualul guvern de la Sofia.