Tribunalul Bucuresti a dispus, luni, arestarea preventiva a patru persoane, intre care si un functionar de la Primaria Sectorului 5, in dosarul privind inselarea batranilor din sectorul 5, dupa ce instanta inferioara decisese, initial, ca acestia sa fie judecati in libertate, anunta Mediafax.

Procurorul de sedinta a cerut, luni, arestarea preventiva a tuturor celor opt persoane care primisera initial doar interdictia de a parasi localitatea, insa instanta a decis arestarea a doar patru dintre acestea.

Alte patru persoane implicate in acest caz au fost arestate inca din 14 mai, Tribunalul Bucuresti mentinand, in urma cu o saptamana, decizia ca acestia sa ramana in arest preventiv.

Cele 12 persoane, printre care si doi functionari ai Primariei Sectorului 5, au fost retinute de politisti la jumatatea lunii mai. Escrocii au intrat in vizorul autoritatilor in urma cu doua luni, pentru inselarea mai multor batrani din sectorul 5 din Capitala, carora le vindeau proprietatile.

Dupa perchezitii ale politistilor, patru dintre acestia au fost arestati preventiv. Cei doi functionari ai Primariei Sectorului 5, de la Directia Taxe si Impozite, au primit, atunci, doar interdictie de a parasi Capitala pe perioada cercetarilor.

in propunerea de arestare preventiva inaintata instantei, procurorii descriu modul in care opera gruparea. Victimele erau selectate dupa criteri de boala si varsta. Cu cat era mai batran si bolnav proprietarul de imobil, cu atat era mai simplu. Daca gaseau vreun batran care realiza ca ar putea sa ramana pe drumuri, ii dadeau "substante stupefiante" pentru a deveni mai "cooperant".