Sindicalistii reiau astazi discutiile cu reprezentantii Ministerului Transporturilor. In cazul in care revendicarile lor vor fi acceptate, sindicalistii ar putea renunta la protestele de maine, anunta Antena 3.

Sindicalistii CFR au anuntat ca vor organiza, maine dimineata, incepand cu ora 9, un miting de protest in capitala, pe traseul Gara de Nord - Ministerul Transporturilor - Piata Victoriei, unde vor picheta sediul Guvernului. Primaria Capitalei a autorizat mitingul dupa ce sindicalistii de la CFR amenintasera ca, in caz contrar, ar fi declansat greva incepand de maine.

Feroviarii ameninta, insa, in continuare cu greva generala, dar spun ca ar putea inceta lucrul abia dupa summit-ul NATO din perioada 2-4 aprilie.

Sindicalistii s-au razgandit, saptamana trecuta, si in privinta majorarilor salariale pe care le solicita. Ei nu mai cer o crestere de 18% la salarii, ci spun ca s-ar multumi cu 12-13%. Ministerul Transportului le-a promis doar o crestere salariala de 10 procente acordate in doua transe, de la 1 aprilie si de la 1 octombrie.

in ciuda numarului mare de salariati mobilizati pentru protestul de maine - in jur de 5.000 de angajati, sindicalistii spun ca circulatia trenurilor nu va fi afectata.