Partidele parlamantare, cu exceptia PRM, ar urma sa vina miercuri la Palatul Cotroceni pentru discutii cu presedintele Traian Basescu pe tema Planului National pentru Educatie.

Seful statului incearca, pentru a doua oara, sa obtina acordul formatiunilor parlamentare pentru o reforma pe termen lung a educatiei, care sa aduca invatamantul, in 5 ani, la un nivel apropiat de cel din Uniunea Europeana.

PSD a anuntat deja ca va semna pactul propus de presedintele Traian Basescu doar daca educatia va primi 7% din PIB. La intalnire nu va veni premierul Calin Popescu Tariceanu, care a spus ca miercurea are sedinta de Guvern. El a declarat ca toate ideile din Pactul National pentru Educatie se regasesc in pachetul de legi pregatit de guvern pentru reforma invatamantului.

Aceasta este cea de-a doua intalnire de la Palatul Cotroceni pe aceasta tema, dupa cea din noiembrie anul trecut, cand la discutii nu au venit decat reprezentanţii PD, PL-D si ai UDMR.

Pactul sustine finantarea corespunzatoare a educatiei si continuitate in adotarea masurilor pentru reformarea acestui sector.