Fostul ministru al privatizarii, Ovidiu Musetescu, a fost audiat de procurorii DNA in dosarul privatizarii companiei Nitramonia Fagaras, informeaza NewsIn.

Audierea a durat aproximativ cinci ore. Musetescu a declarat presei, la iesirea de la DNA, ca ar fi oferit procurorilor explicatii tehnice in legatura cu privatizarea si ca ar fi fost nevoit sa stea atat de mult, intrucat a avut de citit o serie de documente.

Musetescu a mai spus ca, din ce a inteles, procurorii DNA au inceput cercetarile in acest dosar dupa o plangere formulata de membrii sindicatului de la Nitramonia.

Cele cinci societati de pe platforma Nitramonia Fagaras, aflate in lichidare, au fost cumparate de societatea Viromet care a castigat licitatia, a anuntat, pe 5 decembrie, Casa de Avocatura Bostina si Asociatii.

Lichidarea voluntara a mai multor societati comerciale din cadrul fostului combinat Nitramonia Fagaras a fost hotarata pe 17 august in sedintele Adunarile Generale ale Actionarilor, dupa mai multe incercari esuate de privatizare, in 2003, 2005 si 2006.