Barack Obama, aflat in competitie cu Hillary Clinton pentru nominalizarea candidatului democrat la Casa Alba, a castigat cele trei consultari electorale de sambata - relateaza CNN.

Senatorul american de culoare a iesit invingator in statele Washington, Nebraska si Louisiana. Obama a obtinut 68% din voturi in Washington si in Nebraska - state care au organizat sambata consultari electorale (caucus). El a castigat si alegerile primare din Louisiana, cu 54 % din voturi, in timp ce Hillary Clinton a obtinut 38% din voturi.

In competitia republicanilor, fostul guvernator de Arkansas, Mike Huckabee, a castigat in Kansas, invingandu-l pe John McCain, care va fi insa aproape sigur nominalizat in partidul sau.

Astfel, Obama spera sa reduca diferenta numarului de delegati, apropiind-se semnificativ de cei castigati de catre Hillary Clinton in asa-numita zi "Super Marti".

Competitia in cele trei state pentru nominalizarea candidatului prezidential a deschis o noua faza in cursa democratilor pentru Casa Alba. Fosta Prima Doamna a SUA a inceput ziua conducandu-l pe Obama cu o mica diferenta - 1055 de delegati fata de 998 ai lui Obama. Pentru a castiga nominalizarea democratilor, este nevoie de 2.025 de delegati.