Institutul Cantacuzino a confirmat, astazi, inca 18 cazuri de gripa. De teama izbucnirii unei epidemii, mai multe spitale din tara au intrat in carantina, anunta Realitatea Tv.

Cele mai multe cazuri de gripa sunt in Bucureşti, unde medicii au confirmat astazi opt cazuri noi. Tot astazi medicii au confirmat alte patru cazuri la Iaşi, doua la Buzau, doua la Constanta şi cate unul la Braşov şi Sibiu. Asta in conditiile in care, pana ieri, cele numarul persoanelor care aveau gripa se ridica la 16.

Virusul izolat de catre specialiştii de la Institutul Cantacuzino este de tip AH1N1. Reprezentantii Ministerului Sanatatii sustin ca aparitia acestor cazuri de gripa in Romania era previzibila, avand in vedere ca in Europa, in ultima saptamana, nu mai putin de 14 state printre care Ungaria şi Bulgaria au epidemii extinse de gripa.

Medicii recomanda in continuare efectuarea vaccinarii antigripale, mai ales la categoriile de populatie considerate cu risc crescut de imbolnavire. Ca urmare, pacientii cu boli cronice şi persoanele de peste 65 de ani sunt rugate sa se prezinte la medicii de familie, pentru a se vaccina impotriva gripei, potrivit regulilor stabilite prin programul de vaccinare.