Ministrii de externe ai statelor membre permanente ale Consiliului de Securitate ONU si Germaniei au cazut de acord asupra continutului unui nou proiect de rezolutie impotriva Iranului, transmite Rador.

Documentul adoptat la Berlin urmeaza a fi prezentat Natiunilor Unite in cursul saptamanilor viitoare. Statele Unite, Marea Britanie si Franta au reusit, cu sprijinul Germaniei, sa atraga Moscova si Beijingul pe o pozitie comuna in problema Iranului.

Potrivit unor surse diplomatice, documentul prevede o inasprire moderata a sanctiunilor impotriva Teheranului, incluzand pedepse impotriva institutiilor bancare din Iran. De asemenea, este posibila extinderea restrictiilor de calatorie impotriva oficialilor iranieni.

Ministrul de externe german a precizat ca grupul celor sase va continua sa urmareasca asa-numita politica a "dublei strategii" in privinta Iranului, dorind, pe de o parte, continurarea colaborarii cu Teheranul, iar pe de alta parte insistand ca acesta sa respecte solicitarile comunitatii internationale.

Daca va fi aprobata de Consiliul de Securitate, aceasta va fi cea de-a treia rezolutie ONU privind programul nuclear al Teheranului.