Judetele Prahova, Buzau, Tulcea si Constanta sunt, duminica, sub avertizare cod galben de inundatii locale, viituri si scurgeri de pe versanti, in timp ce judetele Arad, Caras-Severin, Neamt, Suceava si Harghita sunt sub cod portocaliu de furtuni, anunta News.ro. Zeci de localitati din majoritatea zonelor tarii se afla sub cod galben de ploi torentiale, vijelii si grindina.

Hidrologii au emis, duminica, mai multe avertizari cod galben de inundatii locale. Sunt vizate "scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie".

Avertizarile, valabile pana la ora 22.00, se refera la bazine hidrografice din judetele Prahova, Buzau, Tulcea si Constanta.

Fenomenele periculoase se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare in bazinele raurilor Teleajen (Prahova), Slanic (Buzau), Casimcea si Baltagesti (judetele Tulcea si Constanta).

La randul lor, meteorologii au emis avertizari cod portocaliu pentru judetele Arad, Caras-Severin, Neamt, Suceava si Harghita unde se vor inregistra averse de ploaie care vor depasi 35-40 litri pe metru patrat, fecvente descarcari electrice, grindina de diferite dimensiuni. Vor mai fi intensificari ale vantului de scurta durata, cu aspect de vejelie.

Zeci de localitati din majoritatea zonelor tarii sunt sub cod galben de furtuni, cu precipitatii de pot depasi 25 de litri pe metru patrat.