Fostul procuror general adjunct al Romaniei, Gabriela Ghita, presedintele Comisiei la concursul pentru functii in parchete, a dat, marti, in judecata DNA pentru nerespectarea prezumtiei de nevinovatie in dosarul fraudarii concursului pentru procurori, relateaza NewsIn.

Procesul va incepe pe 22 ianuarie 2008 la Tribunalul Bucuresti. Actiunea formulata de procurorul Ghita este argumentata in principal pe o decizie a CEDO impotriva statului francez, referitoare la prezumtia de nevinovatie.

Patru procurori, un judecator si un notar sunt urmariti penal de procurorii DNA in legatura cu concursul pentru ocuparea unor functii de conducere din parchete, desfasurat in luna noiembrie.

Georgeta Gabriela Ghita, procuror la Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie si presedinta a Comisiei de examinare a participantilor la concursul pentru numirea in functii de conducere a procurorilor, este cercetata pentru savarsirea infractiunii de permitere a accesului la informatii care nu sunt destinate publicitatii, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.