Ministrul de interne bulgar, Rumen Petkov, si-a reiterat pozitia ferma impotriva legalizarii prostitutiei, precizeaza agentia Novinite.com.

"Legalizarea prostitutiei ar fi o gresala teribila si Bulgaria nu trebuie sa legalizeze comertul cu carne", a declarat oficialul de la Sofia la o intalnire a Centrului pentru Studierea Democratiei, care si-a prezentat raportul legat de noile tendinte ale crimei organizate din Bulgaria.

Potrivit raportului, comertul sexual in Bulgaria a atins o cifra anuala de 90 de milioane de euro, in timp ce, la nivel mondial, acest comert e evaluat la 1.8 miliarde de euro.

Rumen Petkov a declarat ca ministerul pe care il conduce a luat masuri stricte impotriva traficului de persoane si a mentionat ca in ultimul an au fost deschise actiuni criminale impotriva a 91 de lideri de retele de traficanti.

Lupta impotriva legalizarii prostitutiei in Bulgaria a fost lansata in octombrie, cand guvernul, care pana atunci era favorabil legalizarii, si-a schimbat atitudinea, parte a unui curent european de a scoate prostitutia in afara legii pentru a combate comertul sexual.