Televiziunea Al Jazeera a difuzat joi mai multe fragmente dintr-o inregistrare audio prin care liderul Al Qaida, Osama bin Laden, cere fortelor armate ale tarilor europene sa renunte la operatiunile din Afganistan, transmite Reuters.

"Eu sunt cel responsabil, poporul afgan si autoritatile nu au stiut absolut nimic despre aceste evenimente", a afirmat bin Laden, referindu-se la atentatele din septembrie 2001, in inregistarea difuzata.

"Europa a marsaluit in urma Statelor Unite fara alta sanse decat de a fi un lacheu", a mai afirmat acesta, adaugand ca autoritatile americane nu au furnizat nicio dovada privind implicarea poporului afgan in atentate.

Potrivit Reuters, printre fortele armate aflate in Afganistan se afla trupe din Marea Britanie, Germania si Franta. Nivelul violentelor a crescut constant in ultimii doi ani, de cand talibanii au relansat actiunile menite sa goneasca guvernul pro-occidental si trupele aliate.

Un oficial american a declarat, joi seara, ca vocea de pe inregistrarea difuzata de Al Jazeera "pare" sa fie cea a lui Osama bin Laden.