Seful Serviciului Judetean Anticoruptie (SJA) Prahova din cadrul Directiei Generale Anticoruptie (DGA), Constantin Ispas, a fost transportat, luni noapte, la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Ploiesti dupa ce a fost retinut de procurorii DNA intr-un dosar care vizeaza mai multe fapte de coruptie, acesta ramanand peste noapte la unitatea sanitara sub paza, au declarat surse judiciare citate de Agerpres.

Conform surselor citate, Ispas a fost dus initial la Campina, in arestul preventiv al Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Prahova, el fiind consultat de medicul centrului de retinere care, dupa efectuarea evaluarii, a dispus ca inculpatul sa fie supus unor investigatii suplimentare.

In acest context, Constantin Ispas a fost dus la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti pentru investigatii medicale, el petrecandu-si noaptea la spital, sub paza, au precizat sursele citate.

In cursul diminetii, seful SJA a fost preluat de la unitatea sanitara pentru a participa la perchezitiile pe care procurorii DNA Ploiesti le efectueaza la biroul acestuia.

De asemenea, perchezitii ale procurorilor anticoruptie au loc si la biroul ofiterului de politie judiciara Emanuel Saghel, care este sef serviciu in cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Ploiesti, dar si la domiciliul adjunctului sefului IJP Prahova, Adrian Radulescu, au precizat surse judiciare.

Cei trei au fost retinuti luni noapte dupa aproximativ 12 ore de audieri intr-un dosar care vizeaza mai multe fapte de coruptie.

Astfel, Ispas a fost retinut pentru luare de mita, trafic de influenta (3 infractiuni), spalare de bani, cercetare abuziva, efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana si folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, iar adjunctul IJP Prahova, Adrian Radulescu, pentru doua infractiuni de cercetare abuziva.

De asemenea, Emanuel Saghel a fost retinut pentru luare de mita, trafic de influenta, santaj si folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.

Cei trei inculpati vor fi prezentati, marti, Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventiva.