Un tanar 20 de ani, angajat al unei pizzerii din Brasov, a ajuns la spital dupa ce a fost injunghiat cu un cutit de doi baieti de 18 ani carora le adusese o pizza, iar acestia au incercat sa-i fure masina, ei fiind ulterior retinuti, relateaza Mediafax.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Brasov, comisar sef Liviu Naghi, politistii brasoveni au fost sesizati, in noaptea de marti spre miercuri, de un barbat de aproximativ 20 de ani, care a anuntat ca a fost injunghiat de doi tineri carora le-a livrat o pizza.

Astfel, angajatul pizzeriei a livrat pizza pe strada Dr. Iacob Felix din Brasov, iar cand a coborat din masina de serviciu a fost atacat de doi tineri cu un cutit.

"Cei doi tineri, ambii in varsta de 18 ani, l-au injunghiat pe angajatul pizzeriei de mai multe ori in zona gatului, intr-o mana si in omoplat, dar a reusit sa scape de cei doi si a anuntat Politia, sunand la 112", a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, Liviu Naghi.

Angajatul ranit a fost transportat cu o ambulanta la Spitalul Judetean Brasov, medicii stabilind ca viata acestuia a fost pusa in pericol.

O echipa de la Sectia 2 Politie Brasov a reusit sa-i prinda pe cei doi suspecti miercuri dimineata, in timp ce se aflau intr-un microbuz cu destinatia Buzau.

In urma cercetarilor, politistii au stabilit ca tinerii, care sunt elevi la un liceu din Buzau, au fugit de acasa la inceputul lunii noiembrie. Unul dintre ei a furat atunci 7.000 de lei din casieria magazinului pe care il detin parintii sai in Buzau, apoi cei doi au plecat la Brasov.

Timp de doua saptamani, cei doi au petrecut in localurile din Brasov, iar cand au mai ramas doar cu 1.000 de lei au planuit sa fure o masina. Prin urmare, au facut comanda la o pizzerie, intentionand sa fure masina angajatului care urma sa le aduca pizza.

"Cei doi suspecti au fost retinuti de politisti si urmeaza sa fie prezentati Tribunalului Brasov cu propunere de arestare preventiva, pentru tentativa la omor si tentativa de talharie. Ei risca intre 12 ani si 25 de ani de inchisoare pentru fapta lor", a mai spus reprezentantul Politiei Judetene Brasov.