Meteorologii au emis, marti, mai multe atentionari Cod Galben de ceata pentru 12 judete din Muntenia si Transilvania precum si drumurile nationale si europene din zona, valabile pana la ora 11.00, informeaza Agerpres.

Conform Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), in intervalul orar 08.00 - 11.00, local, in judetul Olt inclusiv municipiul Slatina si Caracal, precum si drumurile nationale si europene aferente, se va semnala ceata, iar vizibilitatea va fi scazuta local sub 200 de metri si, izolat, sub 50 de metri.

In urmatoarele trei ore, ceata va persista in judetele Alba si Brasov, dar si pe drumurile nationale si europene, inclusiv in municipiul Alba Iulia si localitatile Sebes si Fagaras.

De asemenea, intre orele 08.00 si 11.00, se va semnala ceata, dar si vizibilitate scazuta, in jumatatea de est a judetului Cluj, inclusiv zona municipiului Cluj Napoca si Dej, dar si pe arii extinse in judetele Teleorman si Giurgiu. Local va fi ceata si in judetele Ilfov, Ialomita, Calarasi si Prahova, autostrada A3 si drumurile nationale si europene aferente.

Potrivit ANM, pana la ora 10.00, se va semnala ceata pe arii extinse din judetele Harghita si Covasna, drumurile nationale si europene, inclusiv municipiile Miercurea Ciuc si Toplita.