Un detinut este cautat de autoritati dupa ce, luni, a evadat de la un punct de lucru al Penitenciarului Jilava, unde muncea, sub paza, in afara inchisorii, au declarat, pentru Mediafax, surse din Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP).

Persoanele care au informatii ce ar putea ajuta la identificarea sau capturarea detinutului evadat de la Jilava sunt rugate sa sune la 112 sau la penitenciar, potrivit unui comunicat al ANP, in care sunt precizate semnalmentele barbatului.

"In cazul in care detineti informatii care ar putea ajuta la identificarea sau capturarea detinutului, va rugam sa contactati cea mai apropiata unitate de politie sau sa sunati la numarul de telefon 112. De asemenea puteti contacta Penitenciarul Bucuresti Jilava la tel. 021/4570182; fax. 021/4570164 sau purtatorul de cuvant al penitenciarului - comisar de penitenciare Cristi Micu, la telefon mobil 0757.087.957 si e-mail: cristi.micu@anp.gov.ro", se arata in comunicatul Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP).

Evadatul se numeste Constantin Ionita, are 39 de ani si executa, in regim semideschis, o pedeapsa de cinci ani de inchisoare, pentru furt.

Semnalmentele lui sunt: inaltime - 1,87, constitutie - atletica, ochi - caprui, culoarea parului - saten inchis, tuns scurt.

La momentul evadarii, barbatul purta un tricou crem, pantaloni gri, pantofi sport albi cu negru si sapca galbena.

El a evadat luni dupa-amiaza, in jurul orei 17.30, de la un punct de lucru al penitenciarului (Post Trafo), unde muncea sub paza.

Barbatul este cautat de autoritati, iar la Penitenciarul Jilava s-a dispus o ancheta administrativa, pentru a se afla circumstantele evadarii.