Politia Valcea a deschis o ancheta pentru identificarea unor persoane care au incendiat masina Primariei comunei Lalosu, dar si o autoutilitara care apartine firmei detinute de sotia primarului localitatii, edilul sustinand ca este vorba despre o razbunare politica, transmite Mediafax.

Inspectoratul de Politie Judetean Valcea a anuntat ca a deschis o ancheta dupa de in cursul zilei de sambata politistii au fost sesizati ca doua masini parcate in curtea unei case din comuna Lalosu au luat foc, iar o comisie ajunsa la fata locului a stabilit ca incendiul a fost generat cu intentie.

Surse apropiate anchetei au declarat ca una dintre cele doua masini incendiate, un autoturism Daewoo Nubira, apartine Primariei Lalosu, cealalta fiind o autoutilitara care apartine familiei primarului comunei, Constantin Nicu.

Politia face cercetari pentru identificarea celor care au incendiat masinile, anchetatorii avand un cerc de suspecti in acest caz.

Contactat telefonic, duminica, de Mediafax, primarul comunei Lalosu, Constantin Nicu, a spus ca cele doua masini erau parcate in curtea locuintei fratelui sau, situata in apropiere de sediul Primariei Lalosu si de blocul in care locuieste.

Edilul a confirmat ca autoturismul Nubira apartine primariei si a precizat ca duba incendiata este inmatriculata pe o firma detinuta de sotia sa.

Potrivit lui Constantin Nicu, in urma incendierii au ars motorul si cabina dubei, iar la autoturism focul a fost pus in habitaclu, astfel incat motorul este intact, insa interiorul masinii este complet distrus.

Primarul a spus ca nu are dovezi si nu l-a vazut provocand incendiul, insa banuieste ca in spatele acestei actiuni s-ar afla fostul primar al comunei, Ion Toma, care a condus localitatea Lalosu timp de trei mandate.

"Persoana pe care eu o banuiesc este fostul primar care nu a acceptat ideea ca a pierdut alegerile care a spus in fata altor persoane ca daca stia ca va pierde primaria nu lasa masina, o lua si o arunca intr-o valcea. Exact asa s-a intamplat: masina a fost furata si a fost gasita intr-o valcea", a afirmat Constantin Nicu.

El a precizat ca nu este pentru prima data cand bunuri care apartin familiei sale sunt incendiate, iar de fiecare data astfel de incidente au avut loc in urma unor discutii in contradictoriu cu Ion Toma, fostul primar.

"Cand m-am certat acum cinci ani (cu Ion Toma - n.r.) mi s-a dat foc la duba in fata blocului, aceeasi duba. Apoi, cand am avut o discutie cu acelasi om, cu care m-am certat si pe care l-am intrebat unde este un pod metalic de la unitate militara adusa aici, in comuna, si am pus aceasta intrebare intr-o sedinta de Consiliu Local, eram consilier pe vremea respectiva, iar in noaptea de dupa sedinta mi s-a dat foc la atelier. Ulterior, cand m-am certat din nou cu aceeasi persoana s-a furat masina primariei. De data aceasta iarasi m-am certat cu el si au fost incendiate masinile", a mai spus actualul edil al comunei Lalosu, aflat la al primul mandat.

Niciuna dintre cele doua masini incendiate nu era asigurata CASCO.