Administratia Nationala de Meteorologie a emis, sambata dupa-amiaza, o avertizare nowcasting Cod galben de vant puternic valabila pana la ora 24.00 in municipiul Bucuresti si in judetele Ilfov, Giurgiu si Dambovita.

Potrivit meteorologilor, sambata seara, 14 judete si Capitala vor fi afectate de vant puternic, transmite Agerpres.

Astfel, in intervalul orar 18.00 - 24.00, in judetul Ilfov si Municipiul Bucuresti, si local in judetele Giurgiu si Dambovita se vor semnala intensificari ale vantului, cu viteze la rafala ce vor atinge si depasi 55...65 km/h.

De asemenea, pana la ora 23.00, in Dobrogea, pe arii relativ extinse, intensificarile vantului vor avea viteze la rafala ce vor atinge si depasi 60 - 70 km/h.

Arii extinse din judetele Dolj si Olt, inclusiv municipiile Craiova, Bechet, Slatina si Caracal, si jumatatea sudica a judetului Valcea, inclusiv municipiul Dragasani, vor fi afectate tot de vant puternic care la rafala poate depasi 70-80 km/h.

Acelasi fenomen se va semnala si in judetul Caras-Severin (indeosebi jumatatea sudica si zona de munte unde viteza la rafala poate atinge si depasi 80-90 km/h), atentionarea nowcasting urmand sa expire la ora 21.00.

Alte judete sub Cod galben de vant puternic pana la ora 20.30 sunt Mures, Brasov si Covasna.

De asemenea, pana la ora 20.00, vant puternic se va semnala si in judetele Teleorman, Arges, Buzau si Braila.

De altfel, ANM a emis, vineri, o informare meteo de vremea rea in intreaga tara, valabila in zilele de 5 si 6 aprilie.

Potrivit meteorologilor, in intervalul 5 aprilie, ora 9.00 - 6 aprilie, ora 12.00, vantul se va intensifica in Oltenia, Muntenia, Dobrogea, precum si la munte, unde local, la rafala se vor depasi 60-65 km/h.

Vantul va avea intensificari si in celelalte regiuni, insa la cote mai reduse.

De asemenea, va ploua in cea mai mare parte a tarii, iar in zona Carpatilor Orientali si Meridionali vor fi si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare.